Comaneci: Echipa feminina poate cîstiga medalia de aur la JO

Apropo.ro / 16.07.2004, 10:16
Comaneci: Echipa feminina poate cîstiga medalia de aur la JO
Președintele de onoare al Comitetului Olimpic Român (COR), Nadia Comaneci, a declarat, joi, cu ocazia prezentarii ținutei oficiale a delegației României la Jocurile Olimpice, ca echipa feminina de gimnastica poate cîștiga medalia de aur în concursul de la Atena. "Cred ca

Președintele de onoare al Comitetului Olimpic Român (COR), Nadia Comaneci, a declarat, joi, cu ocazia prezentarii ținutei oficiale a delegației României la Jocurile Olimpice, ca echipa feminina de gimnastica poate cîștiga medalia de aur în concursul de la Atena.

„Cred ca echipa de gimnastica a României poate cîștiga medalia de aur la Atena și cel puțin medalia de argint cred ca este asigurata. Sînt șanse mari și în probele individuale”, a declarat Comaneci.

Nadia Comaneci s-a aflat, luni, printre invitații la partida de binefacere dintre o selecționata mondiala – „Stelele lumii” – și reprezentativa Portugaliei, organizata de „Fundația Luis Figo”. Fosta gimnasta a menționat ca la Faro-Loule, locul de desfașurare a meciului, l-a cunoscut pe fotbalistul român Marius Niculae. „La un moment dat, din spate a venit cineva și mi-a spus «Sarut mîna». Nu mi-am dat seama cine este și mi-a spus ca îl cheama Marius Niculae și ca joaca de mai mult timp în Portugalia”, a declarat Comaneci.

Fosta campioana olimpica a declarat ca a fost impresionata de fotbalistul echipei Real Madrid, Luis Figo, și de pilotul scuderiei Ferrari, Michael Schumacher. „Figo este un om deosebit. Am facut încalzire cu echipa acestuia. Am fost impresionata de Michael Schumacher, despre care știam ca este un pilot foarte bun, dar nu și ca joaca fotbal atît de bine”, a declarat Comaneci.

Nadia Comaneci considera ca este normal ca sportivii sa fi avut emoții în momentul defilarii în echipamentul care va reprezenta România la JO. „Cred ca sportivii care au defilat astazi au avut emoții pentru ca nu au prezentat un echipament oarecare, ci pe cel care reprezinta România la Jocurile Olimpice. Faptul ca ești în echipa olimpica este extraordinar, iar daca ajungi sa mai și cîștigi medalii, este cu atît mai bine”, a declarat Comaneci.

Mediafax