Când Colin Farrell a auzit că Viggo Mortensen, co-starul său din „Thirteen Lives”, a vrut să facă el însuși scenele epuizante subacvatice ale filmului, în loc să se bazeze pe un cascador, nu a rezistat să se scufunde și el.
„Nu l-am putut lăsa pe Viggo să se bucure de toată gloria”, a glumit Farrell într-o discuție cu The Hollywood Reporter la premiera filmului regizat de Ron Howard. „S-ar putea să dau vina pe Viggo pentru această decizie, dar, știi, dacă Viggo s-a băgat în asta eu nu puteam să nu fac la fel.”
„Thirteen Lives” spune povestea adevărată a unui efort global fără precedent de a salva o echipă de fotbal thailandeză după ce membrii ei, împreună cu antrenorul, au rămas prinși în peștera Tham Luang în timpul unei furtuni neașteptate.
Un colectiv format din cei mai pricepuți scafandri din lume s-a mobilizat alături de forțele thailandeze și peste 10.000 de voluntari pentru a încerca salvarea dramatică a celor doisprezece băieți și a antrenorului lor. Howard a regizat după un scenariu de William Nicholson bazat pe o poveste de Nicholson și Don Macpherson.
Colin Farrell joacă rolul unuia dintre acei scafandri, John Volanthen, alături de Mortensen, Joel Edgerton, Paul Gleeson, Tom Bateman și alții, într-un rol care nu a fost doar solicitant din punct de vedere fizic, ci și din punct de vedere psihic, deoarece au participat la antrenamente intensive de scuba pentru a putea filma scene care să arate cât mai realist.
„Am avut câteva momente cu adevărat de panică sub apă când a trebuit să-mi spun: Doar relaxează-te. Fii calm. Ești bine. Nu e niciun motiv de îngrijorare. Rezervorul tău este bun, este plin cu oxigen în proporție de 60 la sută. Doar încetinește-ți respirația. Este în regulă’”, și-a amintit Farrell de momentele subacvatice groaznice din peșteră.
„Uneori nu era nicio suprafață deasupra capului tău și era incredibil de înspăimântător și mă simțeam foarte inconfortabil. Nu era nicio lumină și așteptai ca [echipa] să treacă pe difuzoare pentru a-ți spune că se filmează. Dar dacă ești sub apă când au spus „acțiune”, s-ar putea să nu auzi nenorocitul de difuzor, așa că toată lumea se uită la toți ceilalți sub apă. Dacă s-a întâmplat ceva, cineva s-ar putea întoarce spre tine și s-ar putea să-ți lovească nenorocita de mască [împingând-o în lateral]. Dintr-o dată – salut, atac de panică.”
Foto: Profimedia Images