CNSAS respinge contestația Monei Musca
Potrivit unor surse din Colegiul CNSAS, niciunul dintre cei zece membri ai Colegiului nu a votat pentru acceptarea contestației depusa de parlamentar, voturile fiind fie de respingere, fie de abținere.
Trei dintre cei 10 membri ai colegiului s-au abținut, aceștia fiind Mircea Dinescu, Dragoș Petrescu și Cazimir Ionescu, potrivit acelorași surse.
Contactat de MEDIAFAX, Cazimir Ionescu a aratat ca votul exprimat la contestația în cazul Monei Musca difera de cel acordat de el anterior, întrucât de aceasta data nu s-a judecat fondul problemei, ci valabilitatea unui document juridic.
„M-am abținut pentru ca vreau sa explic oamenilor ca nu CNSAS îi spala pe cei care sunt albiți la un moment dat, ci legea și lipsa de probe inconsistente de la servicii”, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, Cazimir Ionescu.
Decizia CNSAS înseamna practic ca Mona Musca ramâne cu calitatea de colaborator al fostei Securitați, în sensul de poliție politica, conform primei decizii a Colegiului.
Deputatul independent declarase anterior ca se va adresa instanței, potrivit legii, în cazul în care CNSAS îi va respinge contestația.
Mona Musca a depus, în 12 octombrie, la CNSAS un document prin care contesta decizia de colaborare cu Securitatea ca poliție politica pe care a primit-o de la Colegiul CNSAS.
„Poliția politica presupune încalcarea drepturilor omului și susținerea Securitații în instaurarea sau menținerea unui regim de teroare, de opresiune. Din probele din dosar nu exista niciun element care sa confirme aceasta ipoteza”, explica avocatul deputatei, Valeriu Stoica.
Potrivit avocatului Stoica, aceasta este prevederea legala încalcata în cazul Monei Musca.
Stoica aprecia ca nu CNSAS este responsabil pentru decizia data în cazul Monei Musca, instituția fiind la rândul ei victima unor jocuri politice de culise. „Și Mona Musca, și CNSAS sunt victime ale unei manipulari politice”, a mai spus Stoica.