Clonarea dinozaurilor, un vis destrămat
Deși niciun cercetător cu renume nu a afirmat că ar fi posibilă clonarea dinozaurilor, existau destule persoane care clamau că acest lucru ar fi posibil.
Iată însă că imposibilitatea clonării unor animale preistorice a fost demonstrată oficial.
Plecând de la examinarea rămășițelor păsărilor moa, o specie care a trăit în Noua Zeelandă și care a fost esterminată total de aborigeni acum circa 600 de ani, o echipă de geneticieni condusă de Morten Allentoft de la Universitatea din Copenhaga și Michael Bunce de la Uuniversitatea australiană Murdoch a demonstrat că ADN-ul din țesutul osos se reduce cu timpul, mai precis, are, ca și elementele chimice o „perioadă de înjumătățire” de exact 521 de ani.
Dispariția totală a ADN-ului are loc după 6,8 milioane de ani, ceea ce face imposibilă găsirea de arme de ADN în scheletele dinozaurilor, care au dispărut acum 65 de milioane de ani.
Pe de altă parte, Simon Ho de la Universitatea din Sydney arată că acesta este un lucru bun, comentând ironic o scenă din Jurassic Park: „În definitiv, nu tot ceea ce s-a întâmplat în Jurassic Park a fost bun, nu?„