Clijters o invata pe Venus

Apropo.ro / 07.05.2002, 11:02
Clijters o invata pe Venus
Kim Clijsters a urcat pe locul 3 în WTA, dupa victoria obtinuta duminica în turneul de la Hamburg, dotat cu premii de 585.000 de dolari. A învins numarul 1 mondial. Kim, fiica unei foste glorii a fotbalului belgian, a cîstigat cu 1-6, 6-3, 6-4, un meci în care putini i-au dat sanse, cu atît

Kim Clijsters a urcat pe locul 3 în WTA, dupa victoria obtinuta duminica în turneul de la Hamburg, dotat cu premii de 585.000 de dolari.

A învins numarul 1 mondial. Kim, fiica unei foste glorii a fotbalului belgian, a cîstigat cu 1-6, 6-3, 6-4, un meci în care putini i-au dat sanse, cu atît mai mult dupa primul set. A reusit sa ia doar patru puncte în primele trei game-uri, în fata unei Venus care lovea mingea ca din tun, precis, obligîndu-si adversara sa alerge pe tot terenul doar pentru a se apara. Întîlnirea parea un macel, pentru ca Williams domina prin forta, iar Clijsters facea numai act de prezenta.

Dupa 12 greseli nefortate, belgianca a fost nevoita sa înceapa meciul din setul doi. Povestea s-a schimbat imprevizibil, Kim reusind sa profite de serviciile din ce în ce mai slabe ale lui Venus, plimbînd-o pe toate laturile terenului si rupînd ritmul cu scurte parca puse cu mîna. Ultimile doua seturi au semanat prin modul în care adolescenta din Belgia a dominat-o pe Williams, prima în lume, si într-o evidenta crestere de forma.

„Dupa ce la început eu am gresit enorm, iar Venus a jucat foarte bine, apoi am încercat sa raspund mai agresiv la serviciu si sa lovesc mai aproape de tuse. Tactica a functionat si asa am putut învinge”, a spus Clijsters, cea care, anul trecut surprindea prin finala de la Roland Garros, pierduta în extremis la Capriati.

Dupa o semifinala la Australian Open, Kim dovedeste în continuare ca merita sa fie între primele trei jucatoare ale lumii. Venus Williams stie însa ca marele test vine peste doua saptamîni, la Paris. „Am jucat bine la început, dar pe final primul serviciu nu mi-a mers deloc. E greu sa cîstig un meci doar din al doilea”, a declarat ea la sfîrsitul întîlnirii. „Voi merge acasa sa-mi îmbunatatesc loviturile. Altfel nu pot cîstiga la Roland Garros” a adaugat Venus. Acolo, se poate învinge doar cu un joc complet.

Sursa: www.prosport.ro