Claudiu Dumitrache, “elevul” lui Miley Cyrus, numit artistul european al lunii în Beverly Hills

De: ApropoTV.ro / 09.09.2024, 17:09
Claudiu Dumitrache, “elevul” lui Miley Cyrus, numit artistul european al lunii în Beverly Hills

Claudiu Dumitrache a fost numit artistul european al lunii august 2024 în Beverly Hills Magazine, jurnalista americană Jacqueline Maddison scriind că romanul “este o adevărată stea a culturii europene”. Datorită poeziilor, muzicii și proiectelor sale de răsunet internațional, jurnaliștii americani îl prezintă drept “cea mai reprezentativă tânără personalitate din cultura contemporană din România”.    

Prin prisma mai multor celebrități americane și europene din industria filmului, muzicii și afacerilor, care au scris sau vorbit despre el, românul a ajuns să fie considerat “revelația din Valahia” la Hollywood, notează Ciao.ro. Legăturile sale cu celebrități ca Jonathan Jackson, Miley Cyrus sau Kaven Girouard (chitaristul lui Celine Dion) l-au făcut să intre în atenția cercurilor de jurnaliști americani, jurnalistul William P. Barrett, de la Forbes.com și ChReporter.com, comentând – într-un articol intitulat “Eyes on România”- că românul “pare să se ridice ca o speranță într-o țară care încă se confruntă cu corupția și unde valorile europene sunt greu de integrat”.

Ambasador al Culturii Euro Education Federation, Claudiu Dumitrache este și primul român căruia i s-a publicat o poezie și o cronică în publicația americană de cultură Hollywood Progressive, revistă la care redacția subliniază impactul activității lui Claudiu asupra noilor generații de artiști prin titlul “The Calling of a Young Wallachian”.

Miley Cyrus i-a marcat ascensiunea muzicală

Într-o discuție cu cei de la Beverly Hills Magazine, Claudiu Dumitrache a reconfirmat și prietenia cu Miley Cyrus din 2012 (despre care Claudiu a povestit în exclusivitate pentru Wall-Street.ro în 2021) și a rememorat cu nostalgie momentele în care cânta și discuta săptămânal cu faimoasa cântăreață și actriță americană. Relația lor a fost una plină de semnificații și de momente care au marcat începutul carierei lui Claudiu.

Miley Cyrus, cunoscută pentru succesul ei global și desemnată recent drept cea mai tânără legendă Disney, l-a învățat pe român să cânte piesa “The Climb”, aceasta fiind prima melodie cu care Claudiu a captivat publicul și a câștigat numeroase premii în competiții și festivaluri.

Dirijorul Voicu Enăchescu i-a conferit lui Claudiu, în acea perioadă, premiul pentru tehnică și expresivitate vocală de excepție la Tinerimea Română. Prin gesturile sale de prietenie și mentorat, notează cotidianul Wall-Street.ro, Miley Cyrus a contribuit la formarea tânărului artist român care a reușit să se impună pe scena culturală românească și internațională.

Cântăreț, scriitor, jurnalist și organizator de evenimente memorabile în domeniul culturii, Claudiu Dumitrache, în vârstă de 25 de ani, este autorul a 8 cărți, desemnat drept cel mai prolific tânăr scriitor român și cel mai tânăr autor de autobiografie din România, potrivit Jurnalul.ro. Călătorind în Statele Unite, Europa și Asia în ultimii ani, a susținut aproape 3 mii de spectacole și a cântat în deschiderea trupei Alpaville, artistei Neda Ukraden și cântărețului australian Feydee, având cele mai importante reprezentații la Bruxelles, Frankfurt, Stuttgart, București, Arad și Iași.

Considerat o personalitate unică în peisajul românesc de regizorul Andrei Zincă și asemănat cu Mihai Eminescu de voci importante ale literaturii, conform psychologies.ro – Claudiu Dumitrache a obținut o mulțime de premii prestigioase, regăsindu-se printre personalitățile notorii ale culturii și vieții publice din Republica Moldova în anul 2021, ca laureat al săptămânalului Literatura și Arta, alături de Ioan-Aurel Pop, Eugen Doga și Dan Puric.

În ultimii ani, Claudiu Dumitrache a creat o tribună a culturii, promovării și recunoașterii valorilor prin fondarea Premiilor Myosotis, unde au fost premiate Nadia Comăneci, Mihai Cimpoi, Eugen Doga, Prefericitul Patriarh Daniel, Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Emil Boroghină, Felicia Filip și alte personalități marcante, care au adus contribuții considerabile culturii naționale.

În trecut, parteneră de scenă în acordarea premiilor la Radar de Media i-a fost prezentatoarea tv Simona Țăranu, iar anul acesta, sub patronajul Ministerului Culturii, Premiile Myosotis s-au acordat în cadrul Galei “Valori Contemporane”, ceremonie pe care Claudiu a prezentat-o alături de Rareș Prisacariu, Maria Coman și Raluca Grigoriță.

În istoria presei românești – arăta EvenimentulIstoric.ro – Claudiu este și cel mai tânăr laureat al premiilor anuale acordate de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, prezentat în dicționare ca o revelație în contemporaneitate. Istoricul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a consemnat că este un “simbol pentru viitorul creației intelectuale” și “un intelectual care poate coagula suflete și care va duce artele mai departe”. Renumitul academician l-a mai caracterizat pe Claudiu Dumitrache drept “un purtător și făuritor de cultură cum rar se mai găsesc astăzi în Țară Românească”.