Clatite surpriza cu mere
oua 12 buc.; lapte dulce 0,500 L; sare 0,010 Kg; faina 0,500 Kg; zahar praf 0,400 Kg; zahar tos 0,400 Kg; zahar vanilat 0,020 Kg; ulei 0,300 L; unt 0,150 Kg; mere 2 Kg; scorțișoara 0,020 Kg; menta 0,010 Kg; topping de fructe 0,200 Kg.
Operații preliminarii:
Merele se spala, se curața și se rad. Se prepara 20 de foi de clatite. Se pregatește tava unsa cu unt.
Tehnica de preparare:
Se topește untul și se calesc merele rase. Dupa ce s-au inmuiat se adauga scorțișoara, zaharul praf și zaharul vanilat și se ia tigaia de pe foc. Se umplu clatitele cu aceasta compoziție in forma de sarma. Separat se bat 8 albușuri cu zahar tos pana cand compoziția devine tare. Clatitele se aranjeaza in tava, grupate doua cate doua. Se imparte albușul batut peste ele și se introduc la cuptor la foc tare (205 grade C), pana ce spuma de albuș primește o culoare maronie.
Mod de servire și prezentare:
Clatitele se servesc imediat dupa ce au fost scoase din cuptor cu o frunzulița de menta ca decor și sos topping.
Restaurantele Continental