Clatite cu înghețata și piersici marinate

06 10. 2005, 11:01
Ingrediente pentru 4 porții Pentru aluatul de clatite 2 linguri de faina, 2 oua, 1 lingurița zahar, 1 praf de sare, 250 ml lapte, unt pentru prajit. Pentru umplutura înghețata de vanilie, frișca, 4 piersici, 6 linguri lichior de piersici, 1 lingura zahar, sucul de la 1-2


Ingrediente pentru 4 porții
Pentru aluatul de clatite

2 linguri de faina, 2 oua, 1 lingurița zahar, 1 praf de sare, 250 ml lapte, unt pentru prajit.

Pentru umplutura
înghețata de vanilie, frișca, 4 piersici, 6 linguri lichior de piersici, 1 lingura zahar, sucul de la 1-2 piersici.

Preparare
Se separa albușurile de galbenușuri. Faina se amesteca cu galbenușurile, zaharul și sarea. Se adauga treptat laptele și se bate bine cu telul. Se lasa sa se odihneasca aproximativ 30 de minute. Între timp, se oparesc piersicile, se curața de coaja, se îndeparteaza samburii și apoi se taie cuburi. Se stropesc cu lichior și suc de piersici. Separat, se bat albușurile spuma și se adauga în aluatul de clatite. Se prajesc foile de clatite în unt. Se servesc umplute cu înghețata de vanilie, iar alaturi, pe farfurie, se pun piersici marinate.