Clatite cu ciuperci

24 04. 2002, 15:57
Ingrediente: Pentru aluat: 150 g faina, 2-3 linguri ulei, sare. Pentru umplutura: 400 g ciuperci, o ceapa potrivita, 100 g margarina, o lingura faina, patrunjel verde, ketchup (opțional), sare, piper. Preparare: Se amesteca faina cu uleiul, un praf de


Ingrediente: Pentru aluat: 150 g faina, 2-3 linguri ulei, sare. Pentru umplutura: 400 g ciuperci, o ceapa potrivita, 100 g margarina, o lingura faina, patrunjel verde, ketchup (opțional), sare, piper.

Preparare:

Se amesteca faina cu uleiul, un praf de sare, și se adauga apa pana la obținerea unui amestec omogen de consistența unei smantani potrivit de dense.

Se ia cu polonicul din aceasta compoziție și se prajesc clatite. Separat, se calește în margarina ceapa tocata marunt, împreuna cu ciupercile taiate felii subțiri.

Cand s-au înmuiat, se adauga sare și piper, dupa gust, patrunjel verde tocat fin și o lingura de faina. Se lasa sa fiarba împreuna pana cand se îngroașa sosul și se da deoparte.

Cu aceasta compoziție se umplu clatitele, care se așaza într-o tava, se stropesc cu margarina și se pun la cuptor 10 minute. Se servesc fierbinți cu ketchup, sau patrunjel tocat.