Ciuperci in aluat

25 02. 2002, 16:51
Ingrediente: pentru 4 portii: 200 g ciuperci, 250 g faina, doua oua, 150 ml bere, o lamaie, 100 ml ulei, sare, piper Preparare Se freaca faina impreuna cu galbenusurile de ou, doua linguri de ulei si putina sare. Se adauga treptat berea si se formeaza o pasta omogena, care se lasa 10


Ingrediente: pentru 4 portii: 200 g ciuperci, 250 g faina, doua oua, 150 ml bere, o lamaie, 100 ml ulei, sare, piper

Preparare

Se freaca faina impreuna cu galbenusurile de ou, doua linguri de ulei si putina sare. Se adauga treptat berea si se formeaza o pasta omogena, care se lasa 10 minute la frigider. Intre timp, se curata ciupercile de pielita si de toate urmele de pamant. Se spala, se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Se bat albusurile spuma, se adauga la aluatul scos din frigider. Se trec ciupercile prin aluat, apoi se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc frumos. Se scot pe hartie absorbanta pentru a inlatura surplusul de grasime. Se servesc fierbinti.

Sursa: