Circulatie ingreunata din cauza zapezii

Apropo.ro / 02.01.2008, 14:42
Circulatie ingreunata din cauza zapezii
Mai multe drumuri nationale si judetene erau afectate, miercuri, de caderile de zapada si de viscol, in unele zone interventia drumarilor fiind ingreunata de blocajele rutiere.

Mai multe drumuri nationale si judetene erau afectate, miercuri, de caderile de zapada si de viscol, in unele zone interventia drumarilor fiind ingreunata de blocajele rutiere create de masinile neechipate corespunzator.

Drumul judetean care face legatura intre Sanatoriul Moroieni si Platoul Pestera, zona in care se afla peste 300 de turisti, a fost blocat, in noaptea de marti spre miercuri, timp de cateva ore, din cauza ninsorii abundente cazute in zona versantului dambovitean al Muntilor Bucegi.

Miercuri dimineata, reprezentantii societatii judetene de drumuri SC Lucrari, Drumuri si Poduri SA, care au lucrat toata noaptea pentru deblocarea soselei, au incheiat lucrarile de deszapezire pe tot tronsonul de aproape 25 de kilometri al DJ 714, astfel ca in prezent se poate circula, dar cu restrictiile impuse din 15 noiembrie 2007 de catre Consiliul Judetean Dambovita, administratorul drumului.

Potrivit directorului Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN) Dolj, Adrian Lumezeanu, drumul national dintre Caracal si Corabia era inchis, miercuri, la ora 10.00, din cauza zapezii si a viscolului.

Conform sursei citate, probleme din cauza viscolului mai sunt si pe alte doua drumuri nationale, insa traficul rutier nu a fost restrictionat. Astfel, se circula cu dificultate pe drumul dintre Ganeasa si Corabia si pe drumul Craiova – Balcesti – Horezu.

Din cauza ninsorii, traficul rutier pe drumurile nationale din judetul Dolj se desfasoara cu dificultate, insa nicio artera nu este inchisa. Directorul CNADN Dolj, Adrian Lumezeanu, a declarat ca pe soselele din judet lucreaza 50 de utilaje.

Patru utilaje ale Societatii Comerciale de Lucrari Drumuri si Poduri (SCLDP) Dolj, care lucrau pentru indepartarea zapezii de pe sosea, s-au rasturnat pe marginea drumurilor, in noaptea de marti spre miercuri, pentru ridicarea lor fiind necesara interventia unor macarale.

Directorul SCLDP Dolj, Gheorghe Maciu, a declarat ca utilajele s-au rasturnat in santuri pe drumurile din comunele Pielesti si Amarasti, iar doua dintre ele s-au rasturnat in zona localitatii Cetate. Toate cele patru utilaje au fost ridicate cu ajutorul macaralelor.

Maciu sustine ca munca drumarilor este ingreunata de autoturismele neechipate corespunzator pentru traficul de iarna, pe unele portiuni de drumuri fiind create blocaje de masini. "Sunt masini care nu au echipamentul necesar. Nu circula cu lanturi si atunci se creeaza blocaje. Ne ingreuneaza si noua munca si nu putem interveni”, a afirmat Miciu.

Traficul rutier pe DN54 si DN64, din judetul Olt, inchis miercuri dimineata din cauza ninsorii si viscolului, a fost reluat, informeaza Centrul Infotrafic.

La primele ore, traficul era blocat sau ingreunat pe mai multe drumuri nationale si judetene din judetul Olt. Astfel, circulatia era blocata pe DN64 – Piatra Olt-Caracal; DN54 – Caracal-Deveselu-Vladila; DJ546 – Draganesti-Slatina; DJ642 – Gostavatu-Scarisoara si DJ642A – Vladila-Traian.

Tot zapada si viscolul au provocat blocarea traficului, miercuri dimineata, pe DN 66 A Rosiori de Vede – Turnu Magurele, din judetul Teleorman.

Zapada si viscolul au afectat, miercuri, traficul pe mai multe drumuri din judetul Mehedinti, DN 670 Baia de Arama-Baile Herculane fiind blocat, in timp ce pe alte sosele circulatia se desfasoara cu dificultate.

 In judetul Mehedinti a nins neincetat inca de marti dimineata, iar drumarii fac fata cu greu acestei situatii, in conditiile in care, pe alocuri, stratul de zapada atinge si jumatate de metru.

Circulatia rutiera in zona statiunii turistice Ranca, din judetul Gorj, se desfasura cu dificultate, miercuri, in conditiile in care stratul de zapada atinge aproape 70 de centimetri.

Traficul in zona se desfasoara cu intreruperi, politistii aflati la baza muntelui si in statiune grupand 10-15 autoturisme carora le permit sa urce sau sa coboare, astfel incat circulatia sa nu fie blocata. Soferii care nu au masinile echipate cu lanturi antiderapante nu sunt lasati sa urce pe munte, fiind intorsi din drum, cei mai multi dintre acestia luandu-si ulterior lanturile de la magazine din orasul Novaci.

Seful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a declarat corespondentului Mediafax ca turistii aflati la Ranca nu au probleme deosebite in a se deplasa cu masinile, mai ales ca patru echipe de la Administratia Drumurilor Nationale lucreaza in zona in permanenta. Drumarii pot interveni cu utilajele de deszapezire deoarece in zona nu este viscol, iar drumul poate fi mentinut deschis in continuare circulatiei.

Circulatia rutiera in judetul Suceava se desfasoara in conditii dificile in urma ninsorilor din ultimele ore, iar echipele de deszapezire imprastie materiale antiderapante pe carosabil.

Directorul societatii Drumuri si Poduri SA Suceava, Eugen Girigan, a declarat miercuri, ca toate drumurile judetene din judet sunt deschise traficului. El a spus ca stratul de zapada de pe carosabil este de doi-trei centimetri, iar echipele de deszapezire au imprastiat materiale antiderapante.