Circula actualizari Microsoft false

12 04. 2005, 15:52
O campanie e-mail creata pentru a trimite utilizatorii pe un site Web Microsoft fals incearca sa instaleze un Troian, avertizeaza compania antivirus Sophos. Atacatorii trimit e-mailuri false care par a fi actualizari Microsoft. Persoanele care acceseaza link-ul oferit, sunt trimise pe un

O campanie e-mail creata pentru a trimite utilizatorii pe un site Web Microsoft fals incearca sa instaleze un Troian, avertizeaza compania antivirus Sophos.

Atacatorii trimit e-mailuri false care par a fi actualizari Microsoft. Persoanele care acceseaza link-ul oferit, sunt trimise pe un site care seamana cu cel al Microsoft, unde sunt indemnati sa descarce patch-uri false.

Insa in cazul descarcarii patch-urilor false, ei vor infecta calculatoarele cu troianul Troj/DSNX-05 afirma Sophos.

„Microsoft nu ofera avertizari de securitate astfel” afirma consultantul Graham Cluley. „Ei nu trimit actualizari in format HTML astfel sa nu aveti incredere in linkurile trimise prin e-mail. Daca doriti sa va asigurati de autenticitatea unei actualizari, vizitati situl oficial Microsoft.”

Totusi, utilizatorii tind sa acceseze notificarile false, deoarece ele sunt trimise in aceasi perioada cand Microsoft obisnuieste sa lanseze actualizarile lunare.

Microsoft a afisat o notificare pe situl propriu afirmand ca marti va lansa patch-uri critice pentru Windows, Office, MSN Messenger si Exchange.

Gigantul software cunoaste problema e-mailurilor false. De aceea incurajeaza utilizatorii sa caute actualizarile pe situl oficial Microsoft. Acolo deja pot accesa linkurile care ofera informatii in legatura cu actualizarile legale.

Aceste tehnici nu sunt noi, si in trecut creatorii de coduri malitioase trimiteau e-mailuri cu atasamente care contineau actualizari de securitate false. Un exemplu ar fi viermele Dumaru.

E-mailul spam a inceput sa se raspandeasca pe data de 2 aprilie si a continuat extinderea si vineri, saptamana trecuta. Compania Sophos a afirmat ca au fost primite doar 582 copii, 0,04% din totalul de spam urmarit de Sophos.

Sursa: www.news.com, preluat de SmartNews.