Ciorba de porc

26 01. 2004, 12:30
Ingrediente pentru 4 portii 400 g carne de porc, 2 fire de praz, 1 țelina mica, 1 radacina de patrunjel, tarhon, frunze de salata verde, 1 roșie, sare, piper, 500 ml zeama de varza sau borș de casa. Preparare Se porționeaza carnea și se pune la fiert în apa cu sare.

Ingrediente pentru 4 portii
400 g carne de porc, 2 fire de praz, 1 țelina mica, 1 radacina de patrunjel, tarhon, frunze de salata verde, 1 roșie, sare, piper, 500 ml zeama de varza sau borș de casa.

Preparare
Se porționeaza carnea și se pune la fiert în apa cu sare. Cand începe sa fiarba, se spumeaza și se adauga prazul taiat bucați, țelina și radacina de patrunjel rase sau taiate marunt. Se lasa sa fiarba pana cand carnea este aproape patrunsa.

Se adauga salata taiata fașii, roșia curațata de pielița, taiata felii subțiri, tarhon tocat marunt, sare și piper, dupa gust. Separat, se fierbe în clocot zeama de varza și se toarna peste ciorba, obținand gustul de acru dorit. Ciorba poate fi dreasa cu 2 galbenușuri batute cu o lingura de iaurt sau de smantana.