Ciorba de perișoare de nuci

14 01. 2004, 11:02
Ingrediente pentru 4 portii 1 cana orez, 100 g costița afumata, 2 cepe, 2 morcovi, 1 țelina, 6 linguri nuca pisata, zeama de varza, 1 ou, 1 legatura patrunjel, 1 legatura leuștean, sare, piper, ulei. Preparare Se taie marunt o ceapa, morcovii și țelina și se

Ingrediente pentru 4 portii
1 cana orez, 100 g costița afumata, 2 cepe, 2 morcovi, 1 țelina, 6 linguri nuca pisata, zeama de varza, 1 ou, 1 legatura patrunjel, 1 legatura leuștean, sare, piper, ulei.

Preparare
Se taie marunt o ceapa, morcovii și țelina și se fierb apoi în apa cu sare. Separat, se fac perișoare din orez amestecat cu nuca, sare, piper, ou și restul de ceapa calita în ulei. Cand legumele sunt fierte, se adauga zeama de varza și perișoarele. Pentru a da un gust deosebit ciorbei, se poate adauga costița prajita. La final, se presara verdeața tocata marunt