Ciocolata antirid, ultima fita in domeniul alimentatiei organice
Este suficient sa consumi zilnic 20 de grame din ciocolata
anti-imbatranire pentru a preveni aparitia ridurilor prin
stimularea producerii colagenului, care mentine pielea flexibila si
tanara.
Cel putin asa sustin reprezentantii celui mai mare producator de
ciocolata din lume, Barry Callebaut, care au gasit o metoda
de a mentine active substantele nutritive din boabele de
cacao, in timpul procesului de fabricare a ciocolatei.
Astfel,
batoanele pe care producatorul elvetian le propune sunt bogate in
flavonoide, ceea ce face cu atat mai interesanta asocierea
termenilor „ciocolata” si „sanatate” care de obicei sunt
considerati antitetici.
Ciocolata Barry Callebaut
Intr-o societate amenintata de obezitate, tot mai multi
oameni sunt din ce in ce mai interesati de valorea energetica a
alimentelor pe care le consuma, iar „inventia” celor de la
Barry Callebaut apare in contextul in care mari producatori precum
Nestle si Danone si-au propus sa
„pluseze” in zona alimentatiei sanatoase.
Cu toate acestea, unii experti sustin ca efectul benefic al
flavonoidelor asupra pielii nu este foarte bine reprezentat in
cadrul studiilor de specialitate, desi exista dovezi ca ele
stimuleaza circulatia sangvina.