Ciocnire intre romani

Apropo.ro / 27.03.2002, 09:01
Ciocnire intre romani
Rapid Bucuresti si Remin Deva se vor întîlni în semifinalele Challege Cup, tehnicienii celor doua echipe considerînd ca învingatoarea va cuceri si trofeul Tragerea la sorti a semifinalelor cupelor europene la feminin, care a avut loc ieri, la Viena, a scos fata în fata, în Challenge Cup, cele

Rapid Bucuresti si Remin Deva se vor întîlni în semifinalele Challege Cup, tehnicienii celor doua echipe considerînd ca învingatoarea va cuceri si trofeul

Tragerea la sorti a semifinalelor cupelor europene la feminin, care a avut loc ieri, la Viena, a scos fata în fata, în Challenge Cup, cele doua echipe românesti calificate pentru aceasta faza a competitiei, Rapid CFR si Remin Deva. Tehnicienii ambelor formatii au primit vestea cu regret, considerînd ca echipele lor ar fi putut accede, fara probleme, în finala.

„Atît Rapidul, cît si noi am fi meritat sa jucam finala dupa parcursul de pîna acum. În plus, porneam cu prima sansa daca am fi întîlnit pe oricare din celelalte doua echipe ramase în lupta, Buxtehude din Germania sau Eanes Lagos din Portugalia. Asa însa, oricare dintre noi poate ajunge în finala, sansele fiind egale”, a spus Cornel Badulescu, tehnicianul Reminului.

Vasile Margulescu, antrenorul giulestencelor, este bucuros ca handbalul românesc va avea o reprezentanta în ultimul act, dar si ca cele doua meciuri vor fi arbitrate de cavaleri ai fluierului din strainatate. „Arbitrii sînt cel mai mare rau al handbalului românesc, care s-a cufundat în ultimul timp si din cauza lor”, a declarat Margulescu. Dupa ce a cîstigat City Cup acum doi ani cu Rapid, tehnicianul român e la doi pasi de cucerirea altui trofeu european.

„Mi-as dori enorm sa aducem la Bucuresti cupa, dar nici daca va cîstiga Deva nu voi fi prea suparat. Sînt român doar, iar în plus m-am nascut si în judetul Hunedoara. Oricum, sansele sînt 50 la suta pentru fiecare echipa. Care dintre formatii va fi mai în forma la momentul respectiv, aceea va accede în finala. Cred ca Deva are de partea ei omogenitatea lotului si faptul ca rezervele se ridica la nivelul titularelor. Eu nu dispun decît de sapte jucatoare de certa valoare, dar avem de partea noastra experienta”, a adaugat bucuresteanul.

Conducatorii celor doua echipe au fost însa mult mai transanti. Mihai Zaharia, presedintele Rapidului, este de parere ca giulestencele se vor impune fara mari batai de cap. „Vom cîstiga fara probleme pentru ca Deva nu se va mai putea bucura de ajutorul arbitrilor pe teren propriu, asa cum o face în meciurile din campionat. Lotul nostru e mult mai valoros”, a declarat Zaharia.

Presedintele Consiliului de Administratie al formatiei Remin, Ioan Ardelean, crede însa ca „jocul giulestencelor este exact cel care ne convine. Se agita degeaba pentru ca nu stau decît în doua jucatoare. Daca acestea sînt anihilate, calificarea este asigurata”.

Oltchim are misiune usoara

Echipa feminină de handbal Oltchim Rm.Vîlcea va întîlni formația spaniolă Alsa Elda Prestigio, în semifinalele Cupei Cupelor. Primul meci se va disputa, pe 13 aprilie, în Spania, returul fiind programt, pe 21 aprilie, la Rm.Vîlcea. În cealaltă semifinală se vor întîlni echipele C.B. Zaglebie Lubin (Polonia) și H.C. Lada Togliati (Rusia).

Sursa: www.prosport.ro