Zece patiseri profesionişti, fiecare visând să ajungă în curând un nume de marcă în acest domeniu, participă la acest show. Timp de câteva săptămâni, ei sunt pregătiţi, sprijiniţi, ajutaţi, sfătuiţi, formaţi, dar şi judecaţi de un juriu format din patru maeştri patiseri de renume mondial.
Foto: TV5MONDE
Marea finală va avea loc în data de 8 noiembrie. Anul trecut, în ultima emisiune, cei doi chef rămaşi în competiţie au realizat un bufet prestigios, prezentat în sala Second Empire din Grand Hotel De Paris, unde au loc cele mai importante evenimente culturale şi artistice franţuzeşti.
Cei patru membri ai juriui sunt printre cei mai cunoscuţi şi respectaţi patiseri din lume. Au personalităţi diferite, foarte puternice şi îşi construiesc meseria la cote foarte înalte: Christophe Michalak (chef patiser), Christophe Adam (patiserie de lux), Pierre Marcolini (chocolatier) şi Philippe Urraca (Preşedintele Des Meilleurs Ouvriers de France).
Ei vor fi gazdele celor 10 concurenţi, îi vor duce în patiseriile pe care ei înşişi le-au construit, în Paris sau diverse regiuni ale Franţei, pentru a-i învăţa secretele meseriei. Pe parcursul emisiunii, candidaţii îşi vor confrunta cunoştinţele, tehnicile şi creativitatea, vor demonstra că sunt foarte buni în încercarea de a obţine victoria.
Emisiunea este prezentată de Virginie Guilhaume.