Cine ramane, cine pleaca?

Apropo.ro / 23.04.2002, 09:15
Cine ramane, cine pleaca?
Oltchim Rm. Vîlcea ar putea sa piarda multe jucatoare valoroase, chiar daca va cuceri Cupa Cupelor în dauna echipei ruse Lada Toljatti. Mariana Tîrca a fost învestita în functia de tehnician principal al formatiei vîlcene în luna martie a acestui an. Conducerea Oltchimului a încercat pîna

Oltchim Rm. Vîlcea ar putea sa piarda multe jucatoare valoroase, chiar daca va cuceri Cupa Cupelor în dauna echipei ruse Lada Toljatti.

Mariana Tîrca a fost învestita în functia de tehnician principal al formatiei vîlcene în luna martie a acestui an. Conducerea Oltchimului a încercat pîna atunci aproape toate variantele posibile, cei mai titrati antrenori români perindîndu-se pe banca tehnica a teamului oltean. De la ultimul succes vîlcean în Europa au trecut 12 ani, iar managerul general al Societatii Comerciale Oltchim, Constantin Roibu, a anuntat ca va desfiinta echipa daca în acest sezon nu va atinge macar ultimul act al Cupei Cupelor.

Tîrca a promis ca nu va lasa sa dispara cea mai titrata formatie de club româneasca a ultimilor ani. Duminica, dupa ce Oltchim a trecut de Elda Prestigio (Spania) în semifinale, ea si-a îndeplinit obiectivul.

Jucatoarele gazda au aratat în partida retur cu Elda ca sînt cu adevarat profesioniste, dar disputele din finala ar putea fi pentru multe ultimele aparitii internationale cu Oltchim. Mariana Tîrca a intrat pe teren la aproape 40 de ani si, cu toate ca a declarat ca „la Vîlcea as evolua si la 60 de ani”, e greu de crezut ca ea va mai îmbraca tricoul de jucatoare si în sezonul viitor. „Mariana e precum vinul, cu cît e mai batrîna cu atît e mai buna”, a explicat prestatia excelenta a antrenoarei vîlcene tehnicianul spaniol Angel Sandoval Quesada.

Mia Radoi, care va împlini pe 28 iulie 35 de ani, ar putea sa se retraga. Steluta Luca, Cristina Varzaru, Ildiko Kerekes, Tatiana Vorostova, Mihaela Ilie, Aurelia Stoica Bradeanu si Magdalena Urdea îsi vor termina în vara contractele cu gruparea olteana. Majoritatea si-au exprimat dorinta de a evolua în viitorul sezon în strainatate, dar nu înainte de a cuceri trofeul cu Oltchim. „Cred ca mi-am facut datoria fata de aceasta echipa. Am însa o vîrsta care nu-mi mai permite sa dau cu piciorul diferitelor oferte venite din strainatate”, a declarat Steluta Luca, handbalista dorita de Buducnost Podgorica si Viborg.

„Nu plec de la Vîlcea pîna nu cîstigam Cupa Cupelor”, a spus Cristina Varzaru, care a primit oferte de la Akual Koneasi (Ungaria) si Larvik. Conducerea clubului vîlcean va demara de acum tratativele de prelungire a sejurului lor la Rîmnicu Vîlcea. „Tocmai acum cînd au aparut rezultatele sa le lasam sa plece? La anul ne gîndim la Liga Campionilor”, a declarat unul dintre oficialii clubului.

Azi, la ora 12:00, la Viena, Oltchim va afla unde va disputa primul joc al finalei cu echipa rusa Lada Toljatti, datele de disputare fiind 11/12 si 18/19 aprilie.

Sursa: www.prosport.ro