Cinci orașe au ramas în cursa pentru organzarea JO din 2012

Apropo.ro / 19.05.2004, 09:33
Cinci orașe au ramas în cursa pentru organzarea JO din 2012
Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat, marți, ca orașele Paris, New York, Moscova, Londra și Madrid au ramas în cursa pentru organizarea ediției din 2012 a Jocurilor Olimpice. CIO nu a acceptat dosarele de candidatura depuse de Leipzig (Germania),

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat, marți, ca orașele Paris, New York, Moscova, Londra și Madrid au ramas în cursa pentru organizarea ediției din 2012 a Jocurilor Olimpice.

CIO nu a acceptat dosarele de candidatura depuse de Leipzig (Germania), Istanbul, Havana și Rio de Janeiro.

Cele cinci orașe ale caror dosare au fost acceptate sînt considerate candidate oficiale. Acestea mai au la dispoziție un an pentru promovarea dosarului lor înaintea desemnarii, pe 6 iulie 2005, în cadrul Congresului CIO de la Singapore, a orașului gazda a JO din 2012.

Aceasta prima selecție a candidaturilor a fost efectuata de Comisia Executiva a CIO, reunita la Lausanne, sub președinția lui Jacques Rogge. Membrii acestei comisii s-au bazat în luarea deciziilor pe rapoartele grupului de lucru ce a studiat dosarele celor noua orașe ce au solicitat dreptul de a organiza ediția din 2012 a Jocurilor Olimpice de vara.

Mediafax