Chis-Loren

Apropo.ro / 04.05.2005, 11:53
Chis-Loren
Ingrediente pentru 4 porții 200 g costița afumata, 200 g șunca presata, 250 g cașcaval, 1 pachet unt, 500 g faina, 3 oua, 300 g smantana. Preparare Costița afumata și șunca presata se taie în felii subțiri sau cuburi mici, se înnabușa, pe


Ingrediente pentru 4 porții
200 g costița afumata, 200 g șunca presata, 250 g cașcaval, 1 pachet unt, 500 g faina, 3 oua, 300 g smantana.

Preparare
Costița afumata și șunca presata se taie în felii subțiri sau cuburi mici, se înnabușa, pe rand, în 50 g unt, apoi se scot pe hartie absorbanta. Faina se framanta cu restul de unt, 1 ou și puțina apa, obținand un aluat de consistența moale, care se lasa în repaus 15 minute.

Aluatul se întinde într-o foaie cu grosimea de 3 cm și se așaza într-o tava unsa. Peste foaie se așaza șunca și costița. Separat, se bat 2 oua cu smantana, se adauga cașcavalul ras, unt încalzit și sare. Compoziția obținuta se toarna peste foaia cu șunca. Se coace la temperatura moderata, circa 20-30 de minute.