China: 500 de pisici salvate, înainte de a ajunge… tocăniță

De: Marian Andrei / 05.11.2012, 13:00
Un camion încărcat cu 500 de pisici a fost interceptat, joia trecută, de poliția chineză din Xuzhou, autoritățile bănuind că bietele animale erau destinate restaurantelor din zonă.

Sutele de pisici erau îngrămădite în cuști și în saci, fiind destinate, cel mai probabil, restaurantelor din zonă pentru realizarea celebrului fel de mâncare „Tigru și Dragon încleștați în bătălie„, ale cărui ingrediente principale sunt pisicile și șerpii.

Salvatorii le dau apă pisicilor

Polițistul Sun Hai a declarat că el, împreună cu colegul său, au oprit camionul pentru o verificare de rutină.

Întrebat ce transportă, șoferul a răspuns prompt că iepuri, însă a avut rețineri în a arăta încărcătura atunci când i s-a cerut, ceea ce a stârnit suspiciunea polițiștilor.

O pisică încearcă să evadeze din sacul în care a fost închisă

Aceștia au rămas stupefiați atunci când au văzut că de fapt iepurii se „transformaseră” în pisici. Neavând ce face din punct de vedere legal, pentru că vânzarea pisicilor este permisă în China, aceștia au alertat o organizație de apărare a drepturilor animalelor, care după trei ore de negocieri dure cu șoferul camionului, au reușit să cumpere toate pisicile contra sumei de aproximativ 560 de dolari.