Chefii şi-au ales echipele sezonului de poveste: culorile tunicilor au fost dezvăluite
După ce s-au întrecut în canapé-uri, concurenţii au trecut aseară prin proba salatelor, ca mai apoi să aibă de realizat o farfurie ce a avut la bază un ingredient impus: oul. Rândurile s-au strâns cu fiecare test, căci din toţi cei 120 de concurenţi, la finalul primei sesiuni de gătit doar 60 au trecut mai departe, iar 18 au demonstrat în cele din urmă că merită să facă parte din echipele chefilor. Ediţia de marţi seară a dezvăluit şi culorile în care vor lupta cei trei chefi alături de bucătarii aleşi în sezonul de poveste al emisiunii “Chefi la cuţite“. Sorin Bontea va defila în verde, Florin Dumitrescu se bazează că albastru va fi culoarea norocoasă de anul acesta, în vreme ce Cătălin Scărlătescu este convins că finala va străluci în culoarea aleasă de el, galbenul.
Echipa verde este caracterizată de o energie pozitivă debordantă, fiind formată din 4 concurenţi şi 2 concurente. Doi bucătari cu experienţă în domeniul culinar sunt Robertino Ţarălungă şi Liviu Morărescu, dornici să îşi etaleze calităţile la bancul de lucru în cel de-al cincilea sezon. Fernando Polo este un instructor de salsa pasionat de magia bucătăriei, în vreme ce Alb Vlad îşi doreşte ca această experienţă să îl ajute să evolueze cât mai mult din punct de vedere culinar. Cele două doamne din echipa verde, Marlena Botezatu şi Cristina Pavel, au o experienţă vastă în domeniu şi sunt doi pioni de bază în formula aleasă de chef Sorin Bontea.
Echipa albastră, a lui chef Florin Dumitrescu, este formată din 5 concurenţi şi o singură concurentă ce vor intra în competiţie sub pseudonimul de “jedi”. Cel mai tânăr dintre ei este Bogdan Vandici, care la doar 21 de ani a obţinut nu doar o tunică, ci şi toată aprecierea mentorului său. Julius Ponce Gutierrez, filipinezul plin de energie care a ajuns sezonul trecut doar până în ultima probă de Bootcamp, a reuşit să se califice anul acesta în echipele finale. Trei feţe noi în concurs sunt Robert Csaba Hajdu, Victor Ioniţă şi Gabriel Mocanu, un trio de bucătari talentaţi, cu experienţă la bancul de lucru. Elena Rus găteşte din pasiune şi i-a demonstrat lui Florin Dumitrescu că poate fi un aliat de încredere în lupta către marele titlu al sezonului 5.
Bucătarii aleşi de Cătălin Scărlătescu reprezintă echipa galbenă, fiind formată din 4 concurenţi şi 2 concurente. Toţi cei şase au experienţă la bancul de lucru, de aceea sunt convinşi că vor ajunge cât mai departe în concurs. Antoanela Samoilă este bucătar în SUA, Ştefania Manea găteşte de mai bine de şaisprezece ani, în vreme ce Amedeo Drosu lucrează într-un restaurant de renume din Anglia. Mihai Chelaru este şi el un atu pentru echipă, căci pe lângă diploma de bucătar care îl recomandă, concurentul îşi petrece cea mai mare parte din timp la bancul de lucru într-un restaurant unde îi învaţă pe ceilalţi să gătească. Răzvan Constantin a venit special din Barcelona pentru a participa şi speră ca această experienţă să îl ajute să evolueze, iar Mikloş Tolnai este bucătar într-un restaurant din Dej.
Cu echipele de mai jos ne reîntâlnim săptămâna viitoare pe Antena 1, luni şi marţi, de la 20:00, când se va da startul unei lupte ,,la cuţite” în etapele de confruntări ale sezonului de poveste.
Componenţa echipelor finale din sezonul 5 ,,Chefi la cuţite”:
Echipa Galbenă, condusă de chef Scărlătescu: Mihai Chelaru, Antoanela Samoilă, Amedeo Drosu, Ştefania Manea, Răzvan Constantin, Mikloş Tolnai
Echipa Albastră, condusă de chef Dumitrescu: Robert Csaba Hajdu, Bogdan Vandici, Elena Rus, Julius Ponce Gutierrez, Gabriel Mocanu, Victor Ioniţă
Echipa Verde, condusă de chef Sorin Bontea: Marlena Botezatu, Liviu Morărescu, Robertino Ţarălungă, Fernando Polo, Vlad Alb, Cristina Pavel