Echipa celei mai iubite emisiuni culinare va porni prin ţară în căutarea celor mai talentaţi bucătari, care sunt dornici să facă parte din echipele chefilor Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu. Preselecţiile se vor desfăşura în Timişoara, Cluj, Bucureşti şi Iaşi astfel:
o Pe 26 ianuarie se deschid preselecţiile sezonului 5 în Timişoara: în incinta Hotelului Perla, strada Protopop George Dragomir, nr 9, corp A.
o Pe 28 ianuarie urmează etapa de preselecţii din Cluj-Napoca: în incinta Grand Hotel Italia, Str. Trifoiului Vasile Conta.
o Pe data de 3 şi 4 februarie urmează etapa de preselecţii din Bucureşti: la Complex Expozitional Romexpo, pavilion D1, Bd Marasti, nr. 65-67 (intrarea se face prin strada Parcului).
o Iar pe 11 februarie se organizează ultima etapă, la Iaşi: în incinta Hotelului Unirea, Sala Vega si Sala Clio – Piata Unirii, Nr. 5.
Chefii sunt nerăbdători să cunoască oameni talentaţi, care să le devină ucenici în bucătăria ,,Chefi la cuţite” pentru sezonul cu numărul cinci. În sezonul anterior, chef Sorin Bontea şi-a adjudecat finala, iar anul acesta este la fel de convins că va găsi bucătari dornici de a ajunge cât mai departe în competiţie:
,,Aşteptăm la preselecţii cât mai mulţi oameni! Nu trebuie să fie bucătari de profesie, pentru că acest concurs este destinat şi celor pasionaţi, care nu au avut ocazia să lucreze încă într-o bucătărie de specialitate. Sunt foarte nerăbdător să văd ce ne aşteaptă în noul sezon şi să îmi formez echipa. În general caut oameni care să se completeze şi îi aleg în funcţie de caracter, personalitate, de potenţialul pe care îl vad în ei. În trecut am avut şi destui neprofesionişti în echipă, dar au fost dornici să lupte şi să înveţe, de aceea cunoştinţele în bucătărie, deşi sunt un avantaj, nu sunt un criteriu determinant.” , declară acesta.
Cel de-al cincelea sezon ,,Chefi la cuţite” va începe curând pe Antena 1.