Chefal gratinat

13 03. 2006, 13:41
Ingrediente pentru 4 porții 1,5 kg pește, 2 oua, sare, piper, 200 g cașcaval, pesmet, unt. Pentru sosul alb: 40 g unt, 50 g faina, 200 ml zeama de pește, 50 ml vin alb, zeama de lamaie, sare, piper. Preparare Peștele fiert în apa cu sare, o foaie de dafin

Ingrediente pentru 4 porții
1,5 kg pește, 2 oua, sare, piper, 200 g cașcaval, pesmet, unt.

Pentru sosul alb:
40 g unt, 50 g faina, 200 ml zeama de pește, 50 ml vin alb, zeama de lamaie, sare, piper.

Preparare
Peștele fiert în apa cu sare, o foaie de dafin și piper boabe, se dezoseaza și se pune într-un vas uns cu unt și tapetat cu pesmet. Separat, se topește untul, se calește faina, se stinge cu zeama de pește și se fierbe la foc mic pana se îngroașa. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, zeama de lamaie, iar spre sfarșit se adauga vinul. Se lasa sa mai dea cateva clocote pana se transforma într-un sos legat. În sos se încorporeaza 2 oua batute cu cașcaval ras, dupa care se toarna peste pește și se da la cuptor, la foc moderat, aproximativ 20 de minute, pana se rumenește.