Antipatia declarată a lui Cătălin Scărlătescu pentru clătite nu este o surpriză pentru concurenţi, cel puţin nu pentru cei care urmăresc show-ul ,,Chefi la cuţite”. Dar Emilian, “bucătarul curajos” după cum îl cataloghează juraţii, nu s-a uitat niciodată la emisiune şi nu cunoaşte preferinţele culinare ale celor care îi vor degusta preparatul. Deşi este inginer, este pasionat de gătit, motiv pentru care şi-a deschis o afacere de clătite, pe care le vinde în cele mai aglomerate locuri din capitală. Prezenţa bucătarului în concurs cu un desert care este pe lista neagră a lui chef Scărlătescu nu este singura „picanterie” din această seară. Pentru ca savoarea clătitelor să iasă din tiparul unei reţete simple, concurentul le va găti cu mere, anason şi scorţisoară, ingredient la care Cătălin Scărlătescu este alergic. Juratul a trecut prin momente înspăimântătoare în primul sezon, suferind un şoc anafilactic din cauza unui preparat condimentat cu generozitate, necesitând intervenţia medicilor de pe platou. Aşadar, jurizarea acestui preparat va fi una cu mari emoţii, iar reţeta dulce îi va face pe Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu să fie convinşi de faptul că un bucătar i-a pus gând rău colegului lor.
Care va fi reacţia lui Cătălin Scărlătescu la degustarea acestui preparat controversat, dar şi care a fost motivul pentru care bucătarul a ales să gătească o porţie de clătite ,,periculoase”, telespectatorii Antena 1 vor afla diseară, de la ora 20:00.
Tot în această seară îşi vor face apariţia şi alte personaje inedite. Un cântăreţ de raggaeton care îl aseamănă pe chef Bontea cu Enrique Iglesias, o moldoveancă cu un desert care-i va amuza teribil pe juraţi şi un campion naţional la taekwondo ce speră să obţină centura neagră în bucătăria ,,Chefi la cuţite” sunt alţi concurenţi care vor să îi convingă trioul imbatabil că au sarea şi piperul necesare unei astfel de competiţii culinare.