Chef Nicolai Tand, reţetă de Valentine’ s Day! Oricine poate să o facă!

14 02. 2016, 07:00

“De ziua îndrăgostiţilor, este fain să te gândeşti la atmosferă, la cum să o surprinzi pe iubita ta. Mâncarea este importantă, dar nu este totul în acest context. Alege o şampanie bună şi sigur nu vei da greş cu un desert special”, spune Chef Nicolai Tand.

Supă de căpşune cu îngheţată de vanilie

Ce ne trebuie pentru două porţii: căpşune 500g, jumătate de lămâie stoarsă, o lingură de vin de Porto, o frunză sau chiar două de mentă, piper, o linguriţă de zahăr, îngheţată de vanilie.

Cum am preparat eu:

Toate ingrendientele se pun la blender şi se blendează bine bine bine. Totul în afară de piper. Se pune şi puţin zahăr peste căpşuni, sucul de lămâie, porto şi menta. Sosul obţinut astfel se pune într-o farfurie adâncă şi se adaugă deasupra piper. Este foarte important piperul pentru că scoate în evidenţă şi mai bine aroma de la căpşune. Dacă vrei să fie şi mai gustos sau şi mai răcoritor pui o îngheţată de vanilie. Sau de care ai tu, dar vanilia merge foarte bine cu mentă şi cu căpşunile. Este fantastic.