Chef Florin Scripcă (FOA) ne învaţă cum să punem murături

05 10. 2014, 09:00
Reţetă
 
Castraveţi muraţi tradiţional
 
 
Foto: Publimedia / Shutterstock
 
 
Ingrediente:
 
Castraveţi
Ţelină
Usturoi feliaţi
Câteva rămurele de pătrunjel
Mărar uscat
Boabe de muştar
Frunze de stejar sau de vişin
Puţin hrean feliat
Boabe de piper
 
Mod de preparare:
 
„Se aleg castraveţii sănătoşi, fără urme de lovituri sau boală, cât mai proaspăt culeşi şi se spală bine. Borcanul în care dorim să punem murăturile se spală şi se clăteşte bine. În el se aşează mai întâi mărarul uscat cu o parte din usturoi, apoi  castraveţii în aşa fel încât să umple borcanul în proporţie de 75 la sută. Se adaugă restul ingredientelor deasupra şi apoi saramura strecurată prin tifon pentru a îndepărta eventualele impurităţi (La 1 litru de apă folosit se adaugă o lingură jumătate de sare grunjoasă). Este important ca sarea să fie dizolvată în prealabil foarte bine. Borcanul se închide ermetic cu capac sau cu folie şi se lasă într-un loc întunecat la murat aproximativ o lună”, spune Chef Florin Scripca. 
 
 
Dana Popa