Chef Florin Dumitrescu dezvăluie reţeta sa secretă pentru clătite
Ingrediente:
- 200 gr făină
- 1 ou
- 100 gr zahăr
- un praf de sare
- aprox. 350 ml lapte
- 50 ml bere
- ulei
- 200 gr nuci
- 50 ml miere
- zahăr pudră
Paşi de urmat:
- Pentru a savura cele mai delicioase şi pufoase clătite, amestecaţi făina cu ouăle, zahărul, sarea şi adăugaţi laptele treptat, până obţineţi un amestec omogen.
- La final, adăugaţi berea şi câteva picături de ulei. Astfel, vor fi extrem de pufoase şi deloc uscate.
- Pentru umplutură, prajiţi nucile în tigaie, fără ulei. Le lăsaţi la răcit, apoi amestecaţi cu mierea.
Serviţi clătitele îndoite, răsucite, suprapuse sau sub diferite forme… cum şi cât vă permite imaginaţia.