Chec cu vin și ciocolata
200 g unt moale, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilinat, 1 lingura scorțișoara, 4 oua, 2 linguri rom, 2 linguri cacao, 250 g faina, 2 lingurițe praf de copt, 150 g ciocolata amaruie rasa, 50 ml vin roșu, 150 g ciocolata alba.
Preparare
Se bate untul cu zahar, zahar vanilinat și scorțișoara. Se pun ouale, unul cate unul, amestecand mereu pana se dizolva zaharul. Se înglobeaza romul. Faina se amesteca cu cacao, praful de copt și ciocolata amaruie rasa. Se amesteca cu compoziția anterioara, alternand cu vinul. Acest aluat se toarna într-o forma de chec unsa și tapetata cu faina și se coace 60 de minute la 175 grade C. Dupa ce este scos din cuptor și lasat sa se raceasca, este rasturnat pe un fund de lemn sau gratar și acoperit cu o glazura de ciocolata alba topita. Dupa ce se racește glazura, se poate taia.