Chec cu mere

Apropo.ro / 25.10.2004, 11:27
Chec cu mere
Ingrediente pentru 4 portii 125 g margarina cu aroma de rom, 125 g zahar, 3 oua, 200 g faina, 50 ml lapte, 50 g cacao, 2 mere, 1 lamaie, 1 lingurița praf de copt. Preparare: Se amesteca bine margarina cu zaharul. Se adauga apoi, treptat, oua, faina, cacao, lapte și praful


Ingrediente pentru 4 portii
125 g margarina cu aroma de rom, 125 g zahar, 3 oua, 200 g faina, 50 ml lapte, 50 g cacao, 2 mere, 1 lamaie, 1 lingurița praf de copt.

Preparare:
Se amesteca bine margarina cu zaharul. Se adauga apoi, treptat, oua, faina, cacao, lapte și praful de copt, stins în puțina zeama de lamaie. Separat, se curața merele de coaja, se taie în felii, dupa care se stropesc cu zeama de lamaie. Într-o tava de chec unsa cu margarina și tapetata cu faina se toarna un sfert din compoziție. Deasupra se așaza un strat de mere, unul de aluat, din nou mere iar ultimul strat este de aluat. Se coace la foc potrivit, 45 de minute. Checul se rastoarna cald pe un platou.