Charlize Theron – Între gustos şi sănătos

De: Cătălina Matei / 09.08.2012, 08:00
Charlize Theron - Între gustos şi sănătos
Comparată cu Marilyn Monroe graţie frumuseţii şi sex-appeal-ului său, superba actriţă sud-africană nu s-a ferit niciodată de mâncare: “Aş putea trăi numai cu chipsuri de cartofi! Îmi plac brânza, pizza, cartofii prăjiţi... Numai că, acum, încerc să găsesc un echilibru între ce are gust bun şi o dietă sănătoasă”.

În ciuda siluetei sale perfecte, Charlize a mărturisit de curând că are adesea parte de zile în care se simte „grasă”. „Câteodată mi se întâmplă, ca oricărei femei, să mă trezesc că nu mai încap în blugi, mă simt grasă şi urâtă”. Astfel, ca să scape de această senzaţie, Charlize recurge la metoda „ciugulitului”, care presupune să mănânci şase mese mici pe zi. „Dacă poftesc la un hamburger, decât să mă abţin, mai bine savurez un sfert din acesta”. Când vrea să slăbească drastic, actriţa renunţă la alcool, produsele care conţin amidon şi la masa de seară. În prezent, diva blondă este semivegetariană, ceea ce înseamnă că mănâncă doar ocazional carne de pui şi stă departe de carnea roşie, peşte şi fructe de mare. Consumă, în schimb, multe fructe şi legume – cu excepţia sfeclei – şi este o mare fană a dulciurilor. Printre felurile preferate se numără lasagna vegetariană, legumele la grătar, pastele cu ciuperci şi brânză ricotta şi mai multe feluri tradiţionale sud-africane.
Chakalaka
Ingrediente: 3 linguri de ulei, 2 cepe tăiate fin, 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi mărunţiţi, 2-3 căţei de usturoi presaţi, 2 linguriţe de curry pudră, 3 roşii feliate, o cană de fasole boabe fiartă, sare şi piper.
Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare, se adaugă ceapa, ardeii, ardeii iuţi, usturoiul şi pudra de curry. Se amestecă des, până când ceapa devine aurie şi ardeii s-au înmuiat. Se aruncă în vas şi roşiile, se reduce flacăra şi se lasă totul la fiert pentru 5 minute. La final, se amestecă boabele de fasole, sarea şi piperul. Chakalaka se poate servi fierbinte sau rece, alături de pâine şi amasi (un fel de lapte bătut).

Vezi şi alte reţete de vedete: reţetă Stela Popescu, reţetă Roxana Iliescu, reţetă Serban Huidu, reţetă Ana Maria Gheorghe, reţetă Cosmin Cernat, reţetă Cristi Brancu, reţetă Andreea Esca, reţetă Gabriela Cristea, reţetă Roxana Ionescu, reţetă Oana Cuzino, reţetă Andreea Raicu, reţetă Ioan Isaiu, reţetă Magda Vasiliu