Celulita

Apropo.ro / 04.03.2002, 13:23
Celulita
Pentru combaterea celulitei pot fi folosite creme speciale, medicamente si tratamente cosmetice sau naturiste. Indiferent de metoda de tratament pentru care optezi, trebuie sa urmezi si un regim alimentar echilibrat. Aceasta afectiune este o deformare inestetica a epidermei, provocata de

Pentru combaterea celulitei pot fi folosite creme speciale, medicamente si tratamente cosmetice sau naturiste. Indiferent de metoda de tratament pentru care optezi, trebuie sa urmezi si un regim alimentar echilibrat.

Aceasta afectiune este o deformare inestetica a epidermei, provocata de formarea unor edeme si umflaturi in tesuturile subcutanate. Semnele aparitiei celulitei sunt: cresterea volumului, a consistentei si a sensibilitatii epidermei, precum si diminuarea mobilitatii ei. Celulita afecteaza circa 70% dintre femei si se datoreaza eliminarii defectuoase a toxinelor din anumite zone ale organismului, ceea ce duce la ingrosarea tesutului conjunctiv, la depozitarea toxinelor si la dereglarea circulatiei sanguine.

Compacta sau difuza, apare la fetele tinere si se localizeaza pe muschii fesieri, pe solduri, pe extrema coapselor si pe partea interioara a piciorului, in dreptul genunchilor. Aceasta forma evolueaza cu varsta, transformandu-se, dupa 40-45 de ani, in tipul de celulita nodulara, care se localizeaza pe partile exterioare ale zonelor precizate, pe brate si pe interiorul coapselor. Al treilea tip de celulita, edermatoza sau forma profunda, (se fixeaza pe articulatiile inferioare, pe lungimea coloanei vertebrale, in regiunea lombara, solduri, abdomen, ceafa etc.) este forma cea mai grava de celulita si cel mai greu de tratat.

O alimentatie nerationala duce inevitabil la diverse dezechilibre ale metabolismului si la aparitia celulitei. Excesul de grasimi, alcool, cafea, lipsa fibrelor vegetale din alimentatie sunt cauzele cele mai frecvente care determina aparitia acestei afectiuni. Alti factori care pot duce la aparitia celulitei sunt: sedentarismul, fumatul, stresul, imbracamintea prea stramta sau pantofii cu toc prea inalt (impiedica oxigenarea corespunzatoare a tesuturilor), dezechilibre hormonale sau mostenirea genetica.

Suplimentii nutritionali (gelulele), fabricati din extracte naturale, sunt usor de administrat, nu au gust sau miros neplacut, nu au efecte secundare nedorite si nu interactioneaza medicamentos. Iata doua medicamente care te vor ajuta sa scapi de celulita:

Produsul ajuta la indepartarea celulitei prin eliminarea substantelor toxice, reglarea digestiei, stimularea circulatiei sanguine si reducerea dezvoltarii excesive a tesutului gras. Contine: paducel, lemn dulce, brusture, ienupar, patrunjel si vitamine.

Produsul are efect de remodelare a siluetei si combaterea celulitei. Extractele naturale de samburi de struguri si guarana provoaca arderea rapida si intensa a grasimilor.

Acest tratament cosmetic are efect de slabire, hranire a epidermei (este stimulata circulatia limfatica) si combatere a celulitei (eliminarea toxinelor din tesutul adipos). Metoda parafango consta in impachetarea zonelor afectate de celulita, cu un amestec format din namol marin, oligoelemente si parafina. Dupa circa 40 minute, se executa un masaj anticelulitic cu o crema speciala sau (in unele saloane) cu un produs hidratant. In urma unei sedinte se pot elimina aproximativ 2,5 cm din stratul adipos de pe solduri sau burta. Un tratament complet, cu rezultate vizibile consta intr-un numar de 6-12 sedinte. Iata cateva saloane unde poti apela la metoda parafango:

Health Club – Athenee Palace Hilton (Bd. Episcopiei nr. 1-3, tel. 303.37.77/ int. 3972
Pret: 1.000.000 lei pentru o sedinta

Salonul Dana&Mona – Drumul Taberei nr. 75, tel. 093.057.762
Pret: 250.000-300.000 lei pentru o sedinta

Salonul Ileana (Ing. Zablovschi nr. 2) Tel. 666.50.21
Pret: 250.000 lei pentru o sedinta

Dietele severe slabesc sistemul imunitar si pot duce la dereglari ale metabolismului. In plus, dupa un soc de infometare, organismul „se gospodareste” mai bine si valorifica dublu, fiecare calorie. Astfel, el va retine grasimile si le va directiona spre depozitele de grasime (rezerva pentru „zilele negre”). Pentru ca sanatatea sa nu-ti fie afectata, adopta o dieta care sa contina multe legume si fructe: o portie de legume crude si una de legume fierte, o portie de salata si doua portii de fructe sau suc de fructe. De asemenea, cantitatea de lichide consumata zilnic trebuie sa fie de minimum 3 litri.

Aceste produse naturale au rolul de a diminua apetitul si de a impiedica formarea depozitelor de grasime. Ele au efect de blocare a lipidelor si diminueaza absorbtia grasimilor cu pana la 30% (acestea sunt evacuate in stare neprelucrata). Poti opta pentru Varedin (Walmark) – taie pofta de mancare si impiedica formarea depozitelor de grasime, pentru Fucus (Arkopharma) – reduce senzatia de foame sau Camiline (Arkopharma) – contine o cantitate insemnata de teina, substanta care ajuta la arderea grasimilor. Medicamentele pentru slabit nu au o actiune eficienta daca nu sunt sustinute de un regim corespunzator. Redu drastic cantitatea de lipide consumata in favoarea hidratilor de carbon. Un gram de grasime aduce un aport de 9 calorii, in timp ce, o cantitate echivalenta de hidrati de carbon inseamna doar 4 calorii.

Daca vei consuma la o masa, o cantitate oarecare de hidrati de carbon (paine, orez, cartofi) impreuna cu alimente bogate in albumina (carne, peste, oua, produse lactate), rezultatul va consta intr-o cantitate prea mare de acizi, iar activitatea enzimelor va fi incetinita si grasimile vor fi dirijate spre depozite. Mai bine, consuma la pranz alimentele care contin albumina (stimuleaza intelectul), iar seara, mananca alimente bogate in hidrati de carbon, deoarece acestia favorizeaza secretia de serotonina (substanta care produce senzatia de somn). Consuma multe fructe bogate in enzime (stimuleaza metabolismul): ananas, mar, grepfrut, kiwi, mandarina, portocala, papaya, lamaie.

Alimentele care sunt prajite in ulei au mult mai multe calorii decat cele fierte in apa, sau preparate la gratar. Maioneza dubleaza numarul de calorii. O portie obisnuita de prajitura cu crema echivaleaza cu cinci portii de salate de fructe. Pentru micsorarea apetitului, salatele de cruditati se consuma inaintea meselor si nu in timpul lor. Anumite condimente diminueaza pofta de mancare. Adauga in mancarurile pe care le prepari: seminte de marar, enibahar, maghiran, foi de dafin sau tarhon.

Sursa: Acasa magazin