Cele mai populare jocuri eSports

Apropo.ro / 19.04.2024, 14:33
Cele mai populare jocuri eSports

Concepute inițial pentru a ne oferi divertisment și pentru a fi un mod distractiv de a ne petrece timpul liber, jocurile video au evoluat foarte mult în ultimii ani! Practic, acestea nu mai sunt demult doar o sursă de divertisment ci au devenit adevărate sporturi, pentru care se organizează competiții cu premii pur și simplu impresionante!

Pentru foarte mulți tineri, jocurile video reprezintă un job. Ei fac parte din echipe foarte bine organizate, se antrenează zilnic și participă la competiții cu jucători din întreaga lume. Prin urmare, lumea eSports este într-o continuă dezvoltare și suntem martori la ascensiunea ei!

Mai mult decât atât, există o mulțime de evenimente din acest domeniu pe care poți paria, așa că în rândurile următoare ne propunem să vorbim despre jocurile populare eSports. Dacă te-ai întrebat care sunt ele, suntem siguri că articolul nostru îți va fi de folos!

Ce este eSports?

După cum bine precizam în introducerea acestui articol, eSports este un termen folosit pentru competițiile de jocuri video.

În ultimii ani, eSportsul a devenit tot mai popular, adunând o mulțime de fani interesați de competițiile care au loc frecvent! Există astfel campionate mondiale și turnee cu premii fabuloase. O mulțime de companii sponsorizează echipele și evenimentele din acest domeniu, așa că reprezintă o industrie căreia trebuie să îi oferim mai multă atenție.

Jocuri populare de eSports

Există mai multe jocuri populare în domeniul eSports, iar în rândurile următoare ne propunem să ți le prezentăm pe cele mai importante. Iată care sunt jocurile pentru care se organizează adesea competiții la nivel internațional:

League of Legends – LOL

Cunoscut simplu ca LOL, League of Legends este unul dintre cele mai importante jocuri pentru lumea eSports. Este un joc de echipă, de tipul Multiplayer Online Battle Arena. În fiecare meci se înfruntă două echipe.

Fiecare jucător are posibilitatea de a alege dintr-o gamă foarte variată de campioni, fiecare personaj având propriile abilități speciale.

Scopul echipelor este distrugerea bazei adverse, iar echipa care reușește să facă asta va fi declarată câștigătoare.

La ora actuală, există o mulțime de competiții și echipe de League of Legends, așa că nu ar trebui să ne mire popularitatea acestui joc. De asemenea, pe blogul casepariurionline.ro poți găsi diverse informații, inclusiv casele de pariuri care îți permit să pariezi pe competițiile de League of Legends.

Nu toate agențiile de pariuri permit asta, așa că este important să consulți blogul recomandat, pentru a putea avea la dispoziție o ofertă de eSports cât mai variată.

Counter-Strike: Global Offensive – CS-GO

Mulți dintre noi am crescut cu jocul Counter Strike 1.6, însă nu ne-am fi gândit niciodată că ar putea apărea un joc asemănător pentru care să se organizeze competiții internaționale, nu-i așa?

Dacă iubești jocurile video în care poți să folosești diferite arme pentru a-ți elimina adversarii, cel mai probabil că știi deja de acest joc video.

În CS-GO se fac două echipe: una de teroriști și una de contra-teroriști. Aceste două echipe se confruntă timp de mai multe runde, în care fie au de îndeplinit diferite obiective, așa cum este recuperarea ostaticilor sau explodarea bazei inamicilor, fie trebuie să elimine fiecare adversar în timp util.

În final, echipa cu cele mai multe victorii câștigă și meciul.

Despre CS-GO mai trebuie să spunem faptul că reprezintă unul dintre cele mai vechi și mai populare jocuri eSports, așa că ar putea fi o idee bună să urmărești evenimentele acestui sport.

Dota 2

Dacă ai auzit de competițiile de League of Legends, suntem siguri că nu îți sunt necunoscute nici competițiile de Dota 2. Acesta este un alt joc foarte popular pentru care se organizează adesea diferite competiții importante!

De altfel, Dota 2 este destul de asemănător cu League of Legends, nu degeaba l-am menționat anterior. Discutăm, de asemenea, tot despre un joc de tipul MOBA, în care se înfruntă două echipe.

Fiecare echipă este formată din 5 jucători. Aceștia sunt nevoiți să își aleagă câte un caracter, din lista lungă de opțiuni disponibile, precum și un rol precis stabilit.

Scopul este destul de simplu: controlul hărții și distrugerea structurilor inamice. Chiar dacă la o primă vedere acest joc poate părea banal, adevărul este cu totul altul! Discutăm despre un joc foarte complex, în care doar o strategie inteligentă și abilități excelente te pot ajuta să obții victoria.

De altfel, premiile sunt pur și simplu uriașe ceea ce reprezintă o dovadă clară a faptului că Dota 2 este un joc deosebit și nu oricine poate fi campion al competițiilor eSports la acest joc!

Fortnite

Nu trebuie să uităm nici de Fortnite, deoarece acesta este, la rândul său, un alt joc important pentru tot ce înseamnă eSports!

În acest joc pot participa până la 100 de jucători într-un singur meci. Toți aceștia vor ajunge pe o insulă iar scopul lor este același: supraviețuirea! Insula devine tot mai mică odată cu trecerea timpului, așa că nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că acțiunea nu va lipsi!

Jucătorii sunt nevoiți să caute arme și echipamentele necesare pentru a câștiga un avantaj în fața adversarilor, astfel încât eliminarea lor să fie cât mai ușor de realizat.

Pentru a fi un jucător de top în acest domeniu ai nevoie nu doar de abilități foarte bune ci mai ales de o strategie foarte eficientă dar și de puțin noroc.

Totuși, indiferent dacă alegi să pariezi pe meciurile de Fortnite sau pur și simplu alegi să urmărești competițiile, suntem siguri că Fortnite va fi pe placul tău!

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante jocuri din eSports, însă atât timp cât vei alege să te documentezi pentru a afla și alte opțiuni, suntem siguri că vei descoperi și alte jocuri interesante. Cel mai probabil că te-ai convins și tu că eSports este un adevărat fenomen, nu-i așa?

Prin urmare, sperăm că articolul nostru ți-a fost de folos și că informațiile pe care ți le-am prezentat îți vor fi de ajutor atunci când vei paria sau pur și simplu pentru cultura ta generală.