Cele mai neobisnuite festivaluri din lume (Poze)

16 06. 2009, 16:30

De-a lungul vremii, oamenii au transformat obiceiurile lor ciudate in sarbatori si astfel s-au nascut cele mai inedite festivaluri din lume.

In cadrul acestora, participantii se intrec in tot felul de activitati traznite, cum ar fi sa se bata cu portocale sau cu suc de rosii, sa se scalde dezbracati sau sa incerce sa imblanzeasca animale.

Iata o lista a celor mai ciudate festivaluri din lume:

1. Holi inseamna Festivalul Culorilor si se organizeaza in New Delhi, India. Aceasta sarbatoare hindusa reuneste femei care se bat cu prafuri colorate numite "gulal", pentru a marca sfarsitul primaverii.

2. Tomatina este cel mai mare festival al tomatelor si se tine anual in Bunol, Spania, la sfarsitul lunii august. Aici, mii de oameni se scalda in sucul a peste 113 kilograme de rosii, in timp ce alearga timp de 60 de minute.

3. Unul dintre festivalurile destul de recente este Poncho Day, sarbatorit in Nobsa, Columbia. Scopul festivalului este sa promoveze produsele artizanilor locali, care confectioneaza traditionalele poncho-uri din lana.

4. In Novgorod, Rusia, are loc Maslenitsa, un meci de box fara reguli. Acesta este unul dintre evenimentele care se organizeaza in saptamana dinaintea Postului Mare. In urma cu cateva secole, meciul se incheia oficial cand participantii erau prea slabiti si raniti pentru a mai putea riposta.

5. Festivalul Nudistilor sau Hadaki Matsuri se tine in Inazawa, Japonia si consta intr-o adunare imensa de barbati imbracati doar in traditionalul fundoshi, care inconjoara un barbat complet dezbracat si se lupta cu apa si namol. Se spune ca cei care reusesc sa ii atinga corpul, vor avea parte de noroc si fericire.

6. Maimutele din Lopburi, Thailanda, sunt poate cele mai rasfatate din lume. Aici, ele au parte de Monkey Buffet (Barul Maimutelor), festival in cadrul caruia sunt invitate anual aproximativ 600 de maimute, sa manance fructe si legume. Acest festin se organizeaza in numele lui Rama, un erou al operei "Ramayana", despre care se spune ca i-ar fi oferit in dar prietenului si aliatului sau, Hanuman, Regele-Maimuta, teritoriul numit astazi Lopburi.

7. Cheese Rolling Festival este un festival destul de riscant, care se desfasoara in Brockworth, Anglia. Competitorii trebuie sa impinga pe un deal o bucata de cascaval gigantic, de 7 kilograme. Apoi, trebuie sa il rostogoleasca la vale si sa incerce sa il prinda, pentru a intra in posesia lui.

8. In seara de 7 iulie a fiecarui an se serbeaza Ivana Kupala, in Bobr, Belarus. In cadrul acestui festival tinerele danseaza, sar prin flacari si se fac baie nud. Riturile sunt asociate vechilor teorii despre fertilitate si autopurificare.

9. In Boston, Statele Unite, exista Zombie March (Marsul Zombilor), in cadrul caruia localnicii se costumeaza "horror" si marsaluiesc pe traseul Boston – Cambridge Harvard Square.

10. Daca spaniolii au Tomatina, italienii au The Battle of Oranges (Razboiul Portocalelor), care se organizeaza in Ivrea. Originea festivalului este incerta, poate pentru ca portocalele nu cresc in Alpii Italiei, unde este localizat orasul Ivrea. Potrivit legendei, aceasta lupta comemoreaza o rebeliune a saracilor, populara in secolul al XIII-lea, care s-au revoltat impotriva opulentei lordului de atunci.

11. El Colacho sau Baby Jumping Festival este un eveniment de-a dreptul bizar, organizat in Castrillo de Murcia, Spania, care presupune salturi deasupra unor bebelusi, asezati in strada. Organizat prima data in anul 1620, festivalul reuneste participanti de sex masculin, costumati in costume de "diavoli".

12. Festivalul Noroiului, din Boryeong, Coreea de Sud, a debutat in anul 1998 si de atunci atrage o multime de turisti in zona respectiva. Namolul folosit in cadrul festivalului este foarte bogat in minerale.

13. In Selcuk, Turcia, se organizeaza Campionatul de wrestling al camilelor. Dupa lupta, camila invinsa alearga printre cei care asista la spectacol, creand panica in randul lor.

14. Finlandezii organizeaza anual o cursa de atletism mai speciala, in care barbatii se intrec in timp ce isi poarta sotiile pe umeri. Castigatorul este premiat cu o cantitate de bere similara cu greutatea sotiei lui. Wife Carrying World Championship se organizeaza in Sonkajärvi, Finlanda, si a generat competitii asemanatoare in mai multe tari din lume.

15. Noche de Rábanos sau Noaptea Ridichilor este un eveniment celebrat in Oaxaca, Mexic. In secolul al 16-lea, dupa ce ridichile au fost aduse in America, comerciantii de legume obisnuiau sa faca mici sculpuri din ridichi, ca metoda de a le promova mai bine pe piata. Din 1897, acest obicei a fost sarbatorit in cadrul unui festival, in care cei mai buni sculptori de ridichi primesc premii in bani.

16. Franta gazduieste propriul festival traznit, numit Pourcailhade si organizat in Trie Sur Baïse. Aici, participantii degusta carnati, incearca sa imite cat mai bine grohaitul porcilor si pariaza in cadrul unor curse cu animale.

17. Burning Man se sarbatoreste in fiecare vara, in Black Rock City, Nevada, si reuneste aproximativ 50.000 de hedonisti, care timp de opt zile isi fac de cap in mijlocul desertului. Dezmatul d cu incendierea unei efigii de lemn.

18. In Richterswil, Elvetia, este la moda Festivalul Napilor, care pare a fi mai degraba un festival al luminii. In cadrul evenimentului se strang peste 20 de tone de napi si 500 de lumanari aprinse. Nu lipsesc muzica si luminitele de pe casele oamenilor.

19. Unul dintre cele mai controversate festivaluri se desfasoara in Montana, USA si se numeste Festivalul Testiculelor. Desigur, este un festival interzis minorilor, care asteapta aproximativ 6.500 de vizitatori. Scopul este ca participantii sa manance cat mai multe testicule de taur, numite si "stridii de Rocky Mountain", apoi sa participe la partide de wrestling in ulei, competitii cu tricouri ude si alte activitatii care implica nuditate.

20. Campionatul de wrestling al degetelor de la picioare este un alt festival bizar, care se organizeaza in Derbyshire, Marea Britanie. Luptele implica doi adversari, care isi folosesc exclusiv forta degetelor de la picioare pentru a invinge. 

Â