Cele mai mari 10 lucruri furate vreodată
Cu toate acestea, există persoane care gândesc la o scaro mult mai mare. Și nu ne referim aici la jefuirea unei bănci, ci la cei care au luat în sensul propriu ideea de „mare”.
Iată deci cele mai mari lucruri furate vreodată.
10. 300 de capace de canal
Nu știm dacă în 1990 conaționali de-ai noștri se aflau în Los Angeles, însă știm că doi hoți au furat 300 de capace de canal, care cântăreau 135 de kilograme bucata. Cei doi au încercat să vândă prada, 41 de tone de fontă, cu… 75 de dolari. Colectorii de fier vechi au declarat atunci că, la aceeași greutate, ar fi câștigat de 30 de ori mai mult vînzând doze de aluminiu de băuturi.
9. Un tanc
Furtul unui tanc M-60 a fost știrea zilei la americani pe 17 mai 1995. Un instalator șomer a furat tancul de la armurăria Gărzii Naționale din California, pornind într-o cursă periculoasă în care a distrus tot ce i-a ieșit în cale. După 30 de minute de urmărire, hoțul a fost împușcat mortal de polițiștii din San Diego.
8. O biserică
O biserică veche de 200 de ani din apropierea localității ruse Komarovo a fost furată de localnici, cărămidă cu cărămidă, aceștiavânzând materialele unui antreprenor local.
Furtul a fost posibil deoarece biserica nu era folosită și a fost descoperit atunci când oficialii bisericii au vrut să o repună în funcțiune.
7. Un petrolier
In 2008, pirații somalezi au furat un petrolier încărcat cu 4,1 milioane de barili de petrol de la un câmp petrolier din Ghana.
Ținând cont că numai încărcătura valora peste 400 de milioane de dolari și că în decurs de 18 luni au fost furate trei astfel de petroliere, mulți au suspectat că marina nigeriană, care asigura paza câmpului petrolifer. ar fi fost implicată în furturi.
Din cele trei petroliere furate, numai unul a fost recuperat.
6. Un avion de luptă
În 1992, un maior din aviația israeliană a furat un Mustang. El a ascuns avionul într-un aerodrom nefolosit până l-a restaurat, după care a zburat cu el până în Suedia, unde l-a vândut pentru 331.000 de dolari.
Avionul a fost depistat numai după implicarea Interpolului și este în stare de funcționare, fiind folosit pentru diverse zboruri.
5. Un clopot de 550 de kilograme
În 2005, clopotul de 550 de kilograme al unui templu budist din Tacoma (Washington) a fost furat. Potrivit călugărilor, clopotul, turnat în Vietnam, era neprețuit ca valoare și era folosit foarte rar, numai la ocazii deosebite.
Clopotul a fost recuperat un an mai târziu, atunci când hoții au încercat să îl vândă pentru 500 de dolari.
4. Un pod
În 2007, un pod de 200 de tone din Khabarovsk, Rusia, a dispărut peste noapte. Podul era situat pe unicul drum de acces către o fabrică, astfel că pentru a asigura accesul angajaților la fabrică, conducerea a trebuit să cheltuiască aproximativ 37.000 de dolari.
Acesta nu este singurul caz în care a fost furat un pod. Evenimente similare au mai avut loc în India, Cehia și Turcia.
3. O plajă
Dacă în iulie 2008 ai fi fost în concediu în Jamaica și ai fi vrut să mergi la plaja preferată, probabil că ai fi avut un șoc: aceasta a fost furată!
Sutele de tone de nisip ale plajei Coral din Trelawny au dispărut iar polițiștii nu știu nici acum ce s-a întâmplat cu ele. Se bănuiește că nisipul, estimat la 500 de camioane, a fost vândut stațiunilor de pe plajele rivale.
2. Empire State Building
În 2008, ziarul New York Daily „a furat” cu acte în regulă celebra clădire. Acțiunea a avut drept scop evidențierea găurilor de securitate din sistemul de arhive al orașului și a faptului că funcționarii nu sunt obligați să verifice informațiile.
În 90 de minute, actele care conțineau detalii hilare (notarul avea același nume cu un cunoscut spărgător de bănci iar martorul la tranzacție era interpreta principală din filmul King Kong, decedată de patru ani) au fost semnate iar noul proprietar al clădirii a devenit o companie din Marea Britanie.
1. Vârful unui munte
Aproape o treime din muntele Humta Pahad din estul Indiei a fost furată de locuitorii satului Mahatma. Muntele este cioplit câte 11 ore zilnic de către localnici iar piatra este vândută dezvoltatorilor imobiliari.
Guvernul refuză să intervină, motivând că satul este sub jurisdicția Centrului Maoist Comunist, o grupare armată de extremă stângă, pentru a masca neputința sa în a crea locuri de muncă în zonă.
În ritmul actual, dacă nu se vor lua măsuri, întregul munte va rănâne o amintire.