Spațiul de congelare suplimentar este un atribut rar în zilele noastre. Spațiul suplimentar pentru depozitarea alimentelor congelate vine la un cost premium. La fel ca în majoritatea lucrurilor, este important să vă faceți cercetările înainte de a investi într-un aparat nou. Nu vă faceți griji – am făcut treaba pentru dvs.! Citiți mai departe pentru a descoperi răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre lăzile frigorifice.
Știați că lăzile frigorifice au cu aproximativ 20% mai mult spatiu utilizabil decât un congelator vertical? Lăzile frigorifice vă oferă un spațiu amplu pentru a profita de depozitarea fructelor și legumelor de sezon, cum ar fi fructe de pădure, vinete și varză, precum și produse în vrac, cum ar fi carnea și mesele preparate înainte.
De asemenea, acestea oferă multe avantaje în ceea ce privește prețul, capacitatea de stocare și consumul de energie.
Există multe motive pentru a deține o ladă frigorifică, cum ar fi depozitarea următoarelor tipuri de produse:
Lăzile frigorifice sunt de obicei disponibile într-o gamă variată de dimensiuni. De la un model compact de 85 litri, la unitățile de dimensiuni familiale de peste 280 litri.
Determinarea dimensiunii de care aveți nevoie poate fi calculată cu ușurință. Înmulțiți pur și simplu numărul de persoane din familia dvs. cu 70 litri. De exemplu, o familie de 4 persoane ar avea nevoie de o ladă frigorifică de aproximativ 280 litri. Cu toate acestea, cerințele de spațiu variază în funcție de dimensiunea locuinței și de motivul achiziției. Dacă sunteți un vânător de chilipiruri cărora îi place să cumpere în vrac, poate fi necesar un congelator mai mare.Pentru cei care locuiesc într-o casă mai mică sau singuri, o unitate mai compactă poate fi ideală.
Acestea fiind spuse, doar pentru că locuiți într-un spațiu mai mic nu înseamnă că ar trebui să excludeți complet un congelator mai mare. Ați putea fi surprins de cât de eficient din punct de vedere spațial va fi acest aparat. Puteți să-l păstrați ascuns într-un garaj sau chiar într-o bucătărie, păstrând alte lucruri deasupra acestuia.
O ladă frigorifică poate fi păstrată în multe locuri diferite. În mod ideal, ar trebui să fie un loc răcoros și uscat în interior, cu o priză electrică în apropiere. O zonă răcoroasă va permite congelatorului să funcționeze mai eficient, în timp ce o locație caldă sau însorită îl va obliga să funcționeze mai mult. De asemenea, ar trebui să existe suficient spațiu pentru a permite o oscilație completă a ușii pentru a permite accesul ușor.
Atunci când achiziționați o ladă frigorifică, există două costuri de luat în considerare. Costul inițial, care variază, în funcție de dimensiune și model. Al doilea cost care trebuie luat în considerare este costul continuu al funcționării congelatorului.
Lăzile frigorifice sunt cele mai economice congelatoare disponibile pe piață, deoarece au tendința de a utiliza mai puțină energie electrică decât cele verticale. Sunt dotate cu izolație integrată pe pereți laterali pentru a-și menține temperatura rece mult mai mult decât alte congelatoare, folosind astfel mult mai puțină energie pentru a menține alimentele reci.
Dacă se întâmplă să existe o întrerupere a curentului electric sau un motiv pentru oprirea curentului electric pentru o perioadă de timp, o ladă frigorifică vă va menține alimentele înghețate câteva ore.
Rețineți, congelatorul dvs. va funcționa cel mai eficient atunci când este plin. Este mult mai ușor să păstrați lucrurile înghețate decât să păstrați aerul gol rece.
Dacă se face corect, mutarea unei lăzi frigorifice este relativ ușoară. În primul rând, aparatul trebuie deconectat de la priză. Îndepărtați alimentele și dezghețați congelatorul – unele lăzi frigorifice vin cu opțiuni fără îngheț și dezghețare automată. Cele cu opțiunea de dezghețare manuală durează aproape o zi pentru a îndeplini sarcina. Asigurați-vă că îi oferiți o curățare bună și țineți ușa deschisă.
Folosiți pături pentru a proteja congelatorul de zgârieturile care ar putea apărea în timpul transportului. Asigurați-vă că păstrați congelatorul în poziție verticală sau așezați-l pe partea compresorului, având grijă să fixați ușa corect.
Când congelatorul este instalat în noua locație, setați-l cu partea dreaptă în sus și lăsați-l să stea câteva ore. După ce aparatul a stat o perioadă de timp, acesta poate fi conectat la priză.