Cele mai „extraterestre” locuri de pe Pamant (Poze)
O vacanta inedita nu inseamna neaparat sa te retragi pe o insula exotica, sa te cazezi intr-un hotel exclusivist, unde ai parte de servire impecabila si sa zabovesti sub soare sorbind dintr-un cocktail sofisticat.
Adevaratele "miracole" vizuale s-ar putea afla mai aproape decat crezi si redefinesc ceea ce consideram a fi o priveliste naturala "normala" sau chiar "frumoasa".
Anumite locuri de pe Pamant iti creeaza senzatia ca intri intr-o lume noua, departe de tot ce inseamna tehnologie de ultima ora, agitatie si arhitectura citadina, o lume in care natura ti se dezvaluie asa cum nu ai mai vazut niciodata.
Iti prezentam 10 privelisti terestre 100% naturale si fascinante tocmai prin aspectul lor… "extraterestru":
10. Pestera de Gheata Eisriesenwelt din Austria
Termenul german Eisriesenwelt se traduce "lumea gigantilor de gheata" si nu este o metafora, dupa cum observati in imagini.
Pesterile de gheata sunt cu totul diferite de cele "clasice", pentru ca par desprinse mai degraba din basme.
Cele din Austria sunt printre cele mai mari de acest gen si sunt localizate in apropiere de Salzburg, pe o suprafata de aproximativ 40 de kilometri.
Doar o parte din acest labirint de gheata este accesibil turistilor, suficient insa pentru a-i admira farmecul.
9. Structura Richat din Mauritania
Situata in Desertul Sahara, aceasta forma de relief circulara, de forma unui vartej imens, este vizibila din spatiu.
Se credea ca Richat s-a format ca urmare a impactului cu un meteorit urias, insa geologii au stabilit ca "vartejul" de pamant este rezultatul eroziunii, desi simetria designului inca ramane un mister.
8. Padurea de Piatra din China
Shilin, denumirea chineza pentru "Padurea de Piatra" este un exemplu pitoresc de relief carstic, ale carui forme inedite au fost sculptate de apa curgatoare.
Padurea de Piatra este cunoscuta inca de pe vremea dinastiei Ming, ca fiind "Prima Minune a Lumii".
7. Lacul Insangerat din Japonia
Este cel mai fotogenic dintre cele noua "iaduri" ale Japoniei, pe care merita mai degraba sa le admiri decat sa le testezi, avand in vedere ca apa este fierbinte. Culoarea sa rosie se datoreaza fierului, prezent din belsug in acesta zona.
Datorita continutului lor mineral bogat (calciu, litiu, radiu), acest tip de lacuri sunt preferate de turisti si pentru calitatile lor curative, exploatate pentru tratarea unor boli.
6. Vale da Lua din Brazilia
"Valea Lunii" este o stanca imensa al carui design bizar s-a format in urma eroziunii prin curgerea apei, creand adevarate piscine naturale.
Privelistea este localizata la Chapada, de-a lungul unui rau, iar craterele sale sunt printre cele mai vechi de pe Pamant.
5. Salar de Uyuni din Bolivia
Este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje naturale din lume, un desert salin cu vulcani activi, gheizere si paduri de cactusi, avand un aspect desprins parca din filmele SF.
In aceasta zona sunt concentrate aproximativ 10 miliarde de tone de sare, din care se extrag anual mai putin de 25.000 de tone.
Cerul de deasupra regiunii este extrem de clar, iar aerul este foarte uscat.
4. Kliluk, Lacul Patat din Canada
Vara, apele Lacului Patat se evapora si cristalizeaza mineralele, formand cercuri cu rame albe, asemanatoare unor piscine care reflecta continutul mineral al apei in nuante de albastru si verde.
Lacul este pozitionat in British Columbia si Washington si contine una dintre cele mai mari concentratii de minerale, intre care magneziu, calciu, sodiu, argint si titaniu.
3. Rio Tinto, Spania
Minele de la Rio Tinto creeaza o priveliste suprarealista, care s-a extins in masura in care locuitorii din zona au fost nevoiti sa se retraga pentru a se stabili in locuri special amenajate din apropiere.
Acest peisaj lunar s-a format in urma expoatarilor miniere, apele sale rosii foarte acide fiind pline de metale grele.
Numele zonei provine de la cel al raului care curge in vecinatate.
2. Insula Socotra din Oceanul Indian
Este un mic arhipelag format din patru insule in Oceanul Indian, de-a lungul coastei de Est a Africii si la sud de peninsula Arabica, apartinand de republica Yemen.
Cercetatorii au descoperit ca in Socotra exista 800 de specii de copaci si flori, din care o treime sunt unice in lume.
Climatul este aspru, temperatura ridicata, aerul uscat, dar vegetatia reuseste sa supravietuiasca.
Pentru a completa scenariul de vis, insula este "dotata" cu plaje lungi si nisip fin, pesteri de pana la 7 km in lungime si munti atingand cote de 1.525 de metri inaltime.
Numele "Socotra" deriva dintr-o denumire sanscrita insemnand "Insula fericirii".
1. Vaile Seci din Antarctica
Aceasta regiune chiar aduce aminte de planeta Marte, fiind singura zona arctica unde rareori ninge.
Gheata adaposteste diverse microorganisme care traiesc in apa foarte sarata si sunt fascinante pentru cercetatori.
Aspectul suprafetei pare a fi un tablou obtinut prin armonizarea mai multor flori de gheata.
Â
Â