Cele mai bune carți de afaceri din 2005

21 03. 2006, 14:54
selecție realizata de revista Forbes "The Battle for the Soul of Capitalism", de John C. Bogle, Editura Yale University Press (25$) Fondatorul Grupului Vanguard, John Bogle, ia la rost întregul sistem de guvernare corporatist, de la CEO și consilii de

selecție realizata de revista Forbes

„The Battle for the Soul of Capitalism”, de John C. Bogle, Editura Yale University Press (25$)
Fondatorul Grupului Vanguard, John Bogle, ia la rost întregul sistem de guvernare corporatist, de la CEO și consilii de administrație care conduc companii publice la companiile de management care vând fonduri mutuale. O prezentare încântatoare a tot ceea ce este greșit pe piețele americane actuale.

„Blink” , de Malcolm Gladwell, Editura Little, Brown (26$)
Gladwell pledeaza pentru puterea primei impresii: daca sunteți bine informați, presimțirile și instinctele proprii pot fi deseori mult mai folositoare decât contemplarea. Este o carte de business sau o carte despre cunoașterea de sine? {i una și alta, precum și o carte care poate fi citita rapid și fara meditație.

„DisneyWar” , de James B. Stewart, Editura Simon and Schuster, (30$)
Autorul carții „Den of Thieves” critica domnia lui Michael Eisner la Disney. Deși Steward îl aseamana pe Eisner unei figuri tragice desprinsa parca dintr-o opera de-a lui Shakespeare, doborât de viciul necinstei, modul obiectiv în care trateaza subiectul transcede critica pripita la adresa lui Eisner.

„The Moral Consequences of Economic Growth” , de Benjamin M. Friedman, Editura Knopf (35$)
Friedman, economist la Harvard și consultant al consiliului de conducere al Rezervelor Federale americane, susține ca atunci când exista creștere economica indivizii sunt încurajați sa faca alegeri etice, iar societațile sunt adeptele unor strategii de politica externa mult mai generoase. El mai susține ca în perioada de creștere economica suntem la cel mai înalt nivel social și moral, și la cel mai scazut, în periodele de stagnare. O carte grea, dar care poate fi citita.

„The World Is Flat” , de Thomas L. Friedman, Editura Farrar, Straus and Giroux (27.50$)
Friedman, editorialist la The New York Times, considera globalizarea ca dezirabila și inevitabila, dar nu ignora raul pe care îl cauzeaza SUA și restului lumii. Adepții, dar și criticii globalizarii vor gasi multe lucruri pe placul lor în aceasta carte.

Mediafax