Bucatarul britanic Andy Bates a folosit
cele mai bune ingrediente din lume pentru a crea
Regele-kebab.
El a ales personal cea mai frageda carne de
miel, provenita din muntii Pirinei, cei mai scumpi ardei
din lume, ulei de masline proaspat, branza feta maturata in butoi
de lemn, cartofi dulci si rosii Coeur de Boeuf (originare din
America Latina).
Nici lipia nu este obisnuita, ci contine cea mai buna faina
din lume, framantata cu sofran.
Andy Bates a combinat ardeii iuti Scotch Bonnet (cei mai iuti
din lume, originari din Maldive), cu menta propaspata si iaurt
gras.
El a mai folosit frunzulite de creson pitic, salata
verde si oregano pentru a asezona kebabul. Kebabul care a
rezultat din acesta delicioasa combinatie se consuma cu sampania
Krug Grande Cuvee (aproximativ 220 de euro/sticla).
Branza a fost adusa din Grecia, cartofii sunt din Franta, iar
uleiul de masline este din Spania.
Andy Bates a creat cel mai scump kebab din
lume
Deliciul culinar „cosmopolit”, al carui pret piperat ajunge la
circa 850 de euro, a fost ornat cu frunzulite din aur si
platina comestibile, apoi asezat pe o farfurie din argint.
„Am fost intr-un restaurant arabesc, am cumparat un kebab si
i-am analizat ingredientele, pentru a vedea cum pot sa il
imbogatesc”, a declarat Bates, citat de Daily Mail.”Mi-a luat
destul timp sa gasesc cele mai bune ingrediente din lume, care nu
sunt insa si cele mai scumpe. Pentru mine este extrem de important
sa combin ingredientele pentru a vedea daca aromele se completeaza
una pe cealalata”.
Iata continutul
Regelui-kebab si preturile ingredientelor:
Carne de miel hranit cu lapte: 94 de euro
Salata de creson: 13,55 de euro
Rosii Coeur de Boeuf: 22,58 de euro
Branza feta de butoi: 61,21 de euro
Cartofi violeti din Franta: 16,93 de euro
Frunze de aur si platina comestibile: 146,7 euro
Sofran: 165 de euro/sticla
Sampanie Krug: 220,1 euro
Usturoi, lamaie, menta, castraveti, iaurt, sos salsa: 45,5 euro