Ceapa e sănătoasă, dar și periculoasă! Usturoiul, la fel!
În cazul în care ceapa și usturoiul nu se consumă „pe loc”, în contact cu aerul ele încep „absorbirea” de viruși și bacterii din mediul înconjurător pe care noi apoi le introducem în organismul nostru.
Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?
Din studiile efectuate asupra proprietăților și efectelor cepei și usturoiului, s-a descoperit că aceste două vegetale deosebite au proprietatea de a „absorbi” virușii și bacteriile, în momentul în care sunt „activate”, adică atunci când sunt curățate și intră în contact cu aerul.
Deci, nu uitați că este periculos să tai o ceapă și s-o folosești pentru gătit, după câteva ore sau chiar a doua zi.
Devine otrăvitoare într-o singură noapte (chiar și dacă stă într-o pungă în frigider) și creează bacterii toxice care pot provoca infecții stomacale din cauza excesului de secreție biliară și chiar intoxicații puternice.