Prima întrebare a unui potențial client este „Miroase?”, a declarat Kia Poulos, în timp ce partenera sa de afacere, Amy Enlow, spune că, la început, au avut schimburi de replici savuroase cu clienții. „Nu mi-a trecut niciodată prin minte că o să vin la piață să cumpăr rahat” a fost una dintre replicile cele mai des auzite, însă nici răspunsul nu este de lepădat: „Nici nouă nu ne-a trecut vreodată prin minte că o să vindem rahat, ba mai mult, să-l și adunăm de pe jos„.
Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro
Cele două femei adună balega de vacă, o supun unui tratament special, o ambalează frumos și o vând ,cu 7,5 dolari săculețul, sub denumirea de „Balegă de vacă, produs organic anti-țânțari”.
Cele două femei spun că ideea le-a venit urmărind o emisiune de pe Discovery Channel, mai ales că toate metodele încercate până atunci pentru a scăpa de țânțari eșuaseră.
„Am încercat tot ceea ce s-a inventat în domeniu. Dar, dat fiind că țânțarii «mă iubesc» atât de mult, nimic nu a funcționat”, a declarat Poulos, care a adăugat că singura soluție care a mers a fost cea văzută la TV.
Procesul de producție este relativ simplu: se caută baligă de vaca uscată, se mai ține la uscat căteva zile, după care se omoară bacteriile cu ajutorul unei lumini ultraviolete. Urmează ambalarea în săculeți de pânză și trimiterea către cele 10 magazine cu care au contract de distribuție.
Și modul de folosire este simplu: bucățile de baligă uscată se aprind și se lasă să ardă mocnit, fumul îndepărtând instantaneu țânțarii.
„Miroase ca un foc de tabără”, spune Poulos, care a arătat că există și persoane răutăciose, care le-au poreclit „Doamnele Rahat„, lucru care, însă, nu le-a descurajat.