Ce sa ocolesti in Poiana Brasov

Apropo.ro / 21.03.2002, 11:02
Ce sa ocolesti in Poiana Brasov
Deja va ganditi la sfarsitul de saptamana? Nu-i asa ca ar fi misto daca ati putea merge la Poiana Brasov? Doar ati auzit de multe ori despre locul asta (sau chiar ati fost de cateva ori pe-acolo). Ei bine, nu e chiar raiul pe pamant. Ne-o spun cei care nu au vrut sa petreaca un concediu intreg

Deja va ganditi la sfarsitul de saptamana? Nu-i asa ca ar fi misto daca ati putea merge la Poiana Brasov? Doar ati auzit de multe ori despre locul asta (sau chiar ati fost de cateva ori pe-acolo). Ei bine, nu e chiar raiul pe pamant.

Ne-o spun cei care nu au vrut sa petreaca un concediu intreg acolo, ci au mers cu treburi de o zi. Si daca intr-o zi vedeti atat de multe lucruri nasoale…

De la Loredana:
Nu eram turista, vroiam sa-mi fac treaba si sa plec. Conditiile de obicei sint in functie de banii pe care esti dispus sa ii cheltui. Poiana Brasov este o statiune scumpa. Un hotel de 2 stele in Poiana e cu mult mai scump decit unul de 2 stele in Brasov. Asta nu inseamna ca si conditiile sint mai bune, serviciile ramanand de aceeasi factura. Intra in orice hotel de acest nivel si vei stii despre ce este vorba.

Sigur, angajatii isi dau silinta, dar nu le reuseste intotdeauna. In Poiana, evident, te duci cu multi bani. Orice serviciu e scump: de la inchirierea schiurilor (daca mai e zapada), pina la un loc la un hotel sau la o cabanuta. Exista restaurante in care poti minca acceptabil, dar sa te tina buzunarul…

Cat despre camere… normale. E drept, cu mobilier mai vechi,dar cat de cat curate. Asta intr-un hotel de 2 stele. Cit despre mincare… La restaurantul Miorita din Poiana, o porcarie de mincare costa cam 8 $.

Si cand spun porcarie spun terci de cartofi cu tochitura de chestii ciudate, carne, cica, sau cartofi fierti cu copane de pui vineti (de parca au fost omoriti in bataie), sau zeama de legume cu 2-3 boabe de fasole in ea si tot felul de alte prostii numite mezeluri sau oua cu maioneza cu gust bizar.

Din cite am inteles aveau un meniu bogat cu specific romanesc, dar bucataria lor nu punea la bataie decit o patrime din oferta. Paradoxal era faptul ca ti se oferea un meniu , cica sa-ti alegi felul de mancare, dupa care se scuzau spunand ca nu il au.

E drept, insa, e altceva cind ai si bani in buzunar….