Ce privesc barbații?

20 06. 2005, 13:53
"Nu știu alții cum sunt, dar cand ma întorc acasa și îmi regasesc telecomanda exact în locul în care am lasat-o mi se umple sufletul de bucurie". Oare cați dintre barbați nu și-ar începe discuția în acest fel la o bere și cați dintre ei ar avea

„Nu știu alții cum sunt, dar cand ma întorc acasa și îmi regasesc telecomanda exact în locul în care am lasat-o mi se umple sufletul de bucurie”. Oare cați dintre barbați nu și-ar începe discuția în acest fel la o bere și cați dintre ei ar avea curajul sa recunoasca faptul ca, de multe, ori telecomanda este mai importanta decat vorbele nevestei?

De multa vreme exista parerea ca barbații sunt mai atarași de telecomanda comparativ cu partenerele lor. Se crede ca în timp ce femeile butoneaza haotic, cautarea programelor de catre barbați s-a transformat într-un adevarat ritual. Pentru partea masculina a publicului TV totul este ierarhizat și calificat dupa genul programelor, aria de interes și chiar ore de difuzare a emisiunilor favorite. În plus, niciodata nu se știe de unde poate sa apara un program interesant, și de aceea zappingul trebuie facut cu grija și atenție.

Aceasta fiind situația, am putea crede ca barbații rezerva mai mult timp pasiunii lor și ca petrec mai mult timp decat doamnele în fața micilor ecrane. Realitatea contrazice aceasta opinie, întrucat, de luni pana vineri, barbații stau în fața televizoarelor doar 230 de minute, în timp ce femeile reușesc sa depașeasca aceasta medie cu 25 de minute zilnic. În weekend situația se mai echilibreaza și media de vizionare a domnilor ajunge la 293 de minute, iar doamnele urca pana la 298 de minute.

Razboiul sexelor nu a aparut odata cu televiziunea, dar în mod cert a fost potențat în cuplurile cu un singur televizor. Pana una alta, la noi doar 40% dintre barbații care se uita la televizor în mediul urban au cel puțin doua televizoare în casa și reușesc sa scape de discuțiile legate de programul TV.

În consecința, nu mai ramane decat o singura soluție, dezvoltarea rapida a ingineriei genetice care sa permita implantarea telecomenzii în antebrațul barbaților. Doar legaturile neuronale ne mai pot salva daca vrem sa dominam în fața televizoarelor, de vreme ce procentul femeilor crește de la an la an în numarul total al populației.

Afla pana unde merge razboiul sexelor în ceea ce privește televizorul numai din