Rețeta îi aparține chef-ului elvețian Daniel Humm din New York care a început să câștige stele Michelin încă de la vârsta de 24 de ani. Desigur, nu pentru această rețetă despre care vorbim azi.
Cel mai la îndemână îți este sandwich-ul cu omletă, dacă tot vrei să integrezi oul, nicidecum cu el întreg, care la prima mușcătură va începe să curgă și gălbenușul….
Totuși, cam așa sună rețeta lui Daniel Humm:
Se iau 8 felii de pâine, ceva brânză, el ne recomandă una mai de clasă…, șuncă afumată, puțin unt la temperatura camerei, 1 linguriță de canola sau rapiță, și 4 ouă sănătoase.
Se începe prin încălzirea cuptorului până la 176 grade Celsius. Apoi se trece la construirea sandwich-ului începând cu o felie de pâine, urmată de una de brânză, una de șuncă, apoi iar brânză.
Cu un cuțit se face o gaură mică, rotundă, în construcția rezultată. Se îndepărtează excesul de alimente. Peste acest sandwich se pune o felie de pâine întreagă, nu o scobiți
Ia untul și unge ambele felii de pâine ale sandwich-ului tău. Încinge uleiul într-o tigaie gen grill, la foc mediu-scăzut. Pune sandwich-ul poziționat cu gaura în jos, și mai redu din foc. Îl lași com 3-4 minute până se rumenește, după care îl întorci și spargi oul în gaură (1-2 ouă după preferințe). După ce s-a rumenit și pe a doua parte, îl bagi la cuptorul încins circa 10-12 minute până se coace și oul.