Ce înseamnă salutul soldaților
Saluturile de toate genurile au existat în toate perioadele istorice din toate culturile. Forma sa a variat și variază – în unele cazuri persoana se înclină, în altele îngenunghează sau chiar se întinde la sol. Mai sunt numeroase gesturi de salut cu mâna și brațul.
Salutul militar pe care un soldat îl face câtre un superior este ridicarea mâinii drepte la frunte sau la cozoroc este destul de recent în istorie.
Până la sfârșitul secolului 18, modul în care subofițerii salutau superiorii și soldații salutau ofițerii era să-și scoată șapca, cascheta. De fapt, civilii mai fac acest gest de respect. Obiceiul se poate că își are originea în zilele în care cavalerii ridicau vizeta la cască sau își descopereau capul în fața superiorilor sau a unui lord.
Schimbul scoaterii caschetei cu ridicarea mânii la frunte s-a făcut din motive logice. pe câmpul de luptă soldații nu-și puteau scoate continuu cascheta, ei fiind mai mereu murdari pe mâni de praf de pușcă, astfel că gestul de aducere a mâinii drepte la frunte a fost unul de succes.