Ce înseamnă dacă râzi fără motiv?
Cu ajutorul râsului pot fi vindecate bolile, spun specialiștii. „Terapia prin râs” sau „râsoterapia” este din ce în ce mai folosită, mai ales în Statele Unite ale Americii. Această terapie nu este recunoscută oficial ca tratament, dar s-a constatat că persoanele vesele, care zâmbesc des, au un nivel crescut al secreției de endorfine, neurohormonii produși de glanda pituitară, cu rolul de a contracara efectele stresulu și ale durerii. Endorfinele mai au și rolul de a induce o stare de relaxare și de asemenea întăresc sistemul imunitar.
Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!
Terapia prin râs a apărut la începutul anilor 90′ și este atribuită doctorului indian Madan Kataria, care a uimit întreaga lume cu cartea sa „Să râdem fără niciun motiv”. Această terapie a devenit cunoscută și sub denumirea „Yoga prin râs”, un proces care constă în practicarea îndelungată a râsului.
Yoga prin râs se practică în grup și are rolul de a ajuta participanții să se relaxeze. Dacă la început râsul lor este un pic forțat, în scurt timp ajung să se distreze.
O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford din California, a demostrat că râsul acționeaza ca un „drog” pentru că activează aceiași centri nervoși ca și cocaina, de exemplu.