Ce impact are lipsa locurilor de muncă din piață pentru un angajat
De o parte, unii dintre angajați sunt acuzați că trec date false în CV-urile de angajare, iar de partea cealaltă, patronii schimbă strategia aproape la polul opus față de discuțile din momentul semnării contractelor.
Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!
Atunci când pe piață sunt tot mai puține locuri de muncă disponibile, șefii de companii își permit să schimbe situați în favoarea afacerii lor.
Astfel de cazuri sunt nenumărate în România. De exemplu, unui angajat care este plătit să sune clienții cu datorii și pe care trebuie să îi convingă să le plătească, i s-au schimbat condițiile de muncă față de cele inițiale. Deși i s-a promis o mărire de salariu după șase luni, până acum nu a încasat nimic suplimentar, el fiind angajat de un an în respectiva companie.
De fiecare dată i se spune „luna viitoare”… dar fără rezultate palpabile. În tot acest timp, patronul a avut timpul necesar să vină cu o altă propunere pentru angajatul de față. O formulă prin care salariul său să crească cu 40% salariul de 1.100 de lei dacă va accepta să lucreze și în zilele de sâmbătă.
De regulă, angajatorul își permite să încalce regulile cu bună știință mizând pe faptul că angajatul va accepta noile propuneri atunci când piața nu îi oferă alt loc de muncă sau măcar unui avantajos. Angajatorul mai poate apela la invadarea vieții private prin traininguri, evenimente stabilite în timpul liber al angajatului, posibilități de avansare inexistente sau posibile prin relații, bonusuri de performanță stabilite după targeturi incredibile, ore suplimentare neplătite, și lista continuă.
Citește mai multe detalii despre cum își mint companiile din România angajații, pe businessmagazin.ro