a:1:{i:1;a:1:{s:11:”datacontent”;s:7966:”
Ce v-a atras cel mai mult la acest format?
M-a atras foarte mult ideea de a „gestiona” o emisiune singur, fără să mă „bată cineva la cap” (râde). Dar îmi este dor de „Dănuţ” (referire la Dan Bitman – n.r.).
Care ar fi atuurile emisiunii „Ce gătim azi?”. Unii ar putea spune că, până la urmă, e încă un cooking show …
„Ce gătim azi?” este mai mult decât un cooking show. Emisiunea are la bază o îmbinare destul de corectă între principiile unei alimentaţii sănătoase, prepararea unor mâncăruri usoare, rapide şi estetică acestor meniuri. În diferite cooking show-uri, fie vedeam câte o reţetă bună la gust, dar prea bogată în calorii, fie o mâncare care arată foarte bine, dar îndoielnică din punct de vedere al gustului.
Dacă nu v- aţi fi născut într-o familie de mari bucătari, ce meserie credeţi că aţi fi avut astăzi?
Iată ce spunea bunicul meu, omul pe care l-am apreciat şi iubit foarte mult: „Eu, dacă aş fi fost măturător de stradă, drumul meu ar fi fost cel mai curat!”. Şi eu am acelaşi principiu. Indiferent ce profesie aş fi ales, aş fi făcut-o foarte bine.
Care este cea mai frumoasă parte a gătitului şi a meseriei de bucătar?
Momentul când oaspeţii gustă preparatele tale şi vezi că imediat le apare zâmbetul pe buze, că sunt mulţumiţi, satisfăcuţi de ceea ce le-ai oferit.
Ce gătiţi cel mai des?
Cel mai des, atunci când timpul îmi permite, gătesc spaghete cu sos de roşii proaspete şi busuioc, după o reţetă personală.
Ce sfaturi ne daţi pentru vară şi pentru a ne răcori pe căldura asta?
Să mâncaţi foarte puţine grăsimi, să nu mâncaţi produse greu de digerat, să evitaţi toate băuturile foarte reci şi pe cele carbogazoase. În perioadele în care este foarte cald, trebuie să consumaţi cât mai multe salate, mâncăruri uşoare în care putem adăuga în diverse forme lămâie, lime, etc.
Iaurt cu mascaropone – desert o persoană
2 linguri de cereale; 4 linguri de iaurt; 1 lingură plină de mascarpone; 1 lingură de miere, 2 pliculeţe mici de zahăr vanilat; 1 lingură rasă de alune sfărâmate; 1 lingură rasă de migdale pisate; 1 lingură frişcă bătută şi fructe dupa plac (neapoase).
Se amestecă iaurtul cu mascarpone şi zahărul vanilat. Într-un pahar se pun cerealele şi apoi crema obţinută (din iaurt, mascarpone şi zahăr vanilat). Se adaugă deasupra frişca bătută cu alunele şi migdalele pisate. Se orneaza cu fructe şi miere.
Nicoleta Nicolae
„;}}