Mineralele mica sunt muscovitul, flogopitul, biotitul și lepidolitele. Dacă ați avut probleme cu pronunția lor, înțelegeți de ce preferăm să le numim, simplu, „mica”!
Toate aceste minerale arată la fel de mult, deși acestea sunt formate din metale diferite. Toate acestea poate fi împărțite în foi subțiri. Ele sunt foarte moi și pot fi zgâriate ușor cu unghia.
Toate mineralele mica formează același tip de cristale. Ca și culoare, mica variază de la incolor până la nuanțe de galben, verde, roșu, maro și negru.
Mica se găsește în multe dintre pietrele din scoarța terestră. Acestea sunt o parte importantă a unui grup mare de roci vulcanice, ceea ce înseamnă că s-au format roci de răcire a materialului fierbinte, topit.
Uneori, alte minerale se transfomră în mică printr-un proces numit „metamorfism”, ceea ce înseamnă schimbare cauzate de presiune, căldură și apă.
Mineralul mica trebuie să fie extras, iar zonele importante producătoare de mica din lume sunt Appalachian (SUA) și Munții Stâncoși, Canada, India, Madagascar, Rusia, Brazilia și Uniunea Africii de Sud.
Pentru a pregăti mica pentru uz comercial, aceasta este împărțită în foi de grosimea dorită și apoi sortate dupa dimensiune. Mineralele mica sunt izolatoare foarte bune, ele nu conduc căldură sau electricitate, astfel că sunt folosite în fabricarea de echipamente electrice și materiale de ignifugare.
Probabil ca aveți mica în casele voastre, chiar acum, în prajitoarele de pâine electrice, în fierul electric de călcat sau în prize. Înainte de apariția sticlei, foile de mica erau folosite pe post de geam pentru ferestre!