Ce e nou în lumea fardurilor
Tendinte si preferinte
Pentru machiajul de zi, se mentine în voga stilul natural, translucid, în tonuri neutre si în armonie cu nuanta pielii. Pentru ocazii speciale, pot fi încercate si machiajele mai „tari”, asortate (neaparat) la culoarea parului, sau cele stralucitoare (farduri sidefii, reflectorizante sau lucioase). Pentru a fi în pas cu moda, tine cont de recomandarile specialistilor: Stratul de fond de ten trebuie sa fie cat mai putin vizibil, iar pudra preferata ramane cea transparenta.
În privinta fardurilor de pleoape, poti opta pentru tonurile de bej cald sau maro stralucitor. Revin însa în topul preferintelor si alte nuante (cam neglijate în ultima vreme) – gri, violet, roz, galben mat si verde crud. Culorile le poti aplica fie în degradeuri din aceeasi gama cromatica (nuanta mai deschisa în coltul intern al ochiului, iar cea mai închisa în coltul extern), fie în jocuri de culori contrastante (ai grija ca nuanta mai deschisa sa fie aplicata pe linia mediana a pleoapei, pentru a conferi luminozitate privirii!).
Daca doresti un machiaj deosebit, poti folosi pentru fardarea ochilor nonculoarea negru, în tonuri mate sau stralucitoare (asortat la un ruj rosu-intens). Un alt stil de machiaj sic este cel „uni”. Folosesti aceeasi nuanta pentru fardul de pleoape, de obraji si pentru ruj. Secretul reusitei este folosirea unor tonuri tari-metalizate: albastru-otel, verde irizat sau (mai cald) maro-sidef.
Dermatograful este în top si anul acesta. Poti folosi unul în aceeasi nuanta cu fardul de pleoape sau unul mai „dur”, negru, pentru un machiaj elaborat, de seara. În privinta culorii rujului, parerile make-up artistilor sunt împartite.
Pentru machiajul obisnuit, sunt preferate tonurile pastelate sau luciu de buze transparent. În schimb, pentru o ocazie poti folosi toata gama de rosu (de la cel intens-stralucitor pana la cel pal si mat) sau nuantele de mov, violet si maro.
Atentie!
Accentul unui look trendy se pune pe sprancene. Acestea trebuie sa fie vopsite într-o nuanta mai închisa decat cea a parului si sa fie stralucitoare (se dau cu luciu de buze). Nu ocoli nici accesoriile speciale pentru sprancene.
Tendinte în industria cosmetica
Conform sondajelor de specialitate, majoritatea femeilor (peste 75%) folosesc farduri, ocazional sau zilnic. Însa cerintele femeii moderne s-au modificat, iar produsele au devenit din ce în ce mai performante. În prezent, sunt preferate:
Farduri multifunctionale
Produsele concepute dupa formula 2 în 1 sau 3 în 1 sunt preferate de femeile care lucreaza mai mult de 10 ore pe zi, în detrimentul celor traditionale, deoarece prezinta o serie de avantaje: ocupa mai putin loc în geanta, pot fi folosite pentru mai multe operatiuni cosmetice si sunt usor de manevrat pentru retusurile machiajului pe timpul zilei.
Fardurile „de îngrijire”
Practic, toate produsele de calitate au nu numai un rol estetic, ci si de îngrijire. Textura fardurilor este din ce în ce mai complicata, iar formula lor contine, pe langa o cantitate însemnata de vitamine, si alte substante calmante, antiiritante, hidratante si chiar de regenerare.
Farduri fara grasime
Ultima inventie în materie de ingrediente! Specialistii au reusit sa extraga grasimea din uleiuri, fara a afecta, însa, efectul de stralucire pe care acesta îl confera machiajului. Astfel, fardurile cremoase fabricate dupa noua reteta sunt tot atat de lucioase, dar se mentin mult mai multa vreme pe piele.
Farduri reflectorizante
Acestea, datorita unei formule speciale care nu reflecta decat anumite unde de lumina, confera tenului un aer proaspat si ascund imperfectiunile pielii.
Ce prefera divele de pe mapamond
Machiajele înmiresmate
Actualul secol pare a fi (din punct de vedere cosmetic) unul al aromelor. Toate firmele cosmetice se întrec, care mai de care, sa lanseze pe piata produse cat mai divers si mai puternic parfumate. Aproape toate produsele pentru un machiaj de calitate au o aroma specifica. Mai mult, specialistii propun si ambalaje parfumate pentru farduri.
„Secretul” aromei consta în amplasarea unei mici capsule de parfum în interiorul ambalajului. Dar inovatia nu se opreste aici. Noile capsule „performante” izoleaza termic produsul, mentinandu-l la o temperatura optima constanta.
Accesorii pentru sprancene
Acestea sunt fabricate din cele mai diverse materiale: strasuri, pene si margelute, perle sau diamante (naturale sau artificiale, dupa buget), dantela, piele de sarpe, blana de leopard, bucatele de scoici si multe alte „gaselnite” de acest gen. Sprancenele artificiale se lipesc cu un produs special de lipit, fie pe toata suprafata celor naturale, fie doar pe coltul exterior al acestora.
O alta solutie pentru un look sic este aplicarea unui fard auriu pe sprancene (se aplica si putin fixativ pentru ca fardul sa nu se scuture), efectul fiind cu atat mai socant cu cat parul este mai închis la culoare.
Body painting-ul
O moda destul de recenta, dar care a luat o asemenea amploare, încat nu mai poate fi numita doar o simpla moda. Firmele cosmetice s-au conformat cerintelor si au lansat pe piata farduri speciale pentru fardarea corpului.
Exista si variante cremoase ale acestora, dar sunt preferate tusurile care au calitatea de a se mentine mai multa vreme pe piele. Paleta cromatica este extrem de larga, iar nuantele propuse sunt mai tari decat cele destinate fardarii tenului. Explicatia este simpla: daca pentru ten este preferat genul natural, pentru corp stilurile sunt cat se poate de diverse, iar machiajele cat mai vizibile.